A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Motherboards » Gigabyte Motherboards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

GA-8KNXP & motherboard monitor?



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old July 23rd 03, 10:50 PM
Ken
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default GA-8KNXP & motherboard monitor?

What other motherboard monitor prog do people use for this board? The
easy4tune prog that comes with it wont load on this machine. So have to use
another one.

Ken


  #2  
Old July 24th 03, 04:06 AM
Bob Davis
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default


Ditto here. I tried the version on the CD, then another than Gigabyte tech
support sent me, and neither worked. I gave up and loaded Motherboard
Monitor v5.3.3.0, which works very well and uses few resources when
monitoring. It is freeware and can be downloaded at
http://mbm.livewiredev.com/
I don't know what else Easytune4 does so I may be missing something.

Call or email GB tech support and complain, as this way maybe they'll get
the message that it doesn't work on all machines. I thought I was alone, as
you and I are the only ones I'm aware of that have failed to get it running.

"Ken" wrote in message
u...
What other motherboard monitor prog do people use for this board? The
easy4tune prog that comes with it wont load on this machine. So have to

use
another one.

Ken




  #3  
Old July 24th 03, 04:46 AM
Ken
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Someone since told me that it probably bios related. I did install F6E Since
then it stopped working. But i switched to backup bios that still had F5 on
it and still didnt work. Might re flash F5 again to see if it fixes it one
day. Cant be bothered at the moment. Thanks for link.

Ken


"Bob Davis" wrote in message
.. .

Ditto here. I tried the version on the CD, then another than Gigabyte

tech
support sent me, and neither worked. I gave up and loaded Motherboard
Monitor v5.3.3.0, which works very well and uses few resources when
monitoring. It is freeware and can be downloaded at
http://mbm.livewiredev.com/
I don't know what else Easytune4 does so I may be missing something.

Call or email GB tech support and complain, as this way maybe they'll get
the message that it doesn't work on all machines. I thought I was alone,

as
you and I are the only ones I'm aware of that have failed to get it

running.

"Ken" wrote in message
u...
What other motherboard monitor prog do people use for this board? The
easy4tune prog that comes with it wont load on this machine. So have to

use
another one.

Ken






  #4  
Old July 24th 03, 07:23 AM
Timothy Drouillard
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

I just use the plug-in module for rhe Microsoft Management Console that
Gigabyte provides on the CD.
The only problem is with the Power Supply Fan speed.
My Antec Truepower 430 watt PS's fan only spins (or indicates) normally
around 1400-1500rpm which is under the low limit of 2000 as indicated in
mmc, so I just ignore that.

I usually just want to keep an eye on the cpu temp.

"Bob Davis" wrote in message
news

"Ken" wrote in message
u...

Someone since told me that it probably bios related. I did install F6E

Since
then it stopped working. But i switched to backup bios that still had F5

on
it and still didnt work. Might re flash F5 again to see if it fixes it

one
day. Cant be bothered at the moment. Thanks for link.


It isn't that important to me, so I quit futzing with it.




  #5  
Old July 24th 03, 08:05 AM
Ken
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

ahh thanks mate thats why it wouldnt load. I installed easy4tune but not the
utility manager. Now it works

Ken


"Timothy Drouillard" wrote in message
...
I just use the plug-in module for rhe Microsoft Management Console that
Gigabyte provides on the CD.
The only problem is with the Power Supply Fan speed.
My Antec Truepower 430 watt PS's fan only spins (or indicates) normally
around 1400-1500rpm which is under the low limit of 2000 as indicated in
mmc, so I just ignore that.

I usually just want to keep an eye on the cpu temp.

"Bob Davis" wrote in message
news

"Ken" wrote in message
u...

Someone since told me that it probably bios related. I did install F6E

Since
then it stopped working. But i switched to backup bios that still had

F5
on
it and still didnt work. Might re flash F5 again to see if it fixes it

one
day. Cant be bothered at the moment. Thanks for link.


It isn't that important to me, so I quit futzing with it.






  #6  
Old July 24th 03, 11:28 PM
Ken
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Both system temps? You mean easy4tune vs mbm?. Both have been within a
degree of each other most of the time. Both temps have been fluctuating
depending on what im doing. Will go up when i load a game. Tho the temp
difference on mbm between cpu & case is to0 close to each other for what i
think it should be. At the moment its 29 for cpu & 26 for case. Its open at
the moment & its early in morning & about 14 deg here in house at the
moment. Its winter here. cpu temp in windows shows between 5 to 10 lower
than in bios. Not sure why that is.

Ken


"Bob Davis" wrote in message
. ..

"Ken" wrote in message
u...

Both motherboard monitor & easy4tune registering same temp which is nice

to
see



Question: Do you see the bios reporting 25C for both system-temp

readouts?
Mine shows 25 and never moves.




  #7  
Old July 25th 03, 01:04 AM
Timothy Drouillard
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

That's what I was seeing even after checking the MBM's web site list of
motherboards and finding the 8KNXP listed and making sure i was using the
same sensors listed there.

That's when I finially decided just to use Gigagyte's plug-in module for
Microsoft's management console (mmc.exe)

It showes me all I wanted to see. The fan speeds and the CPU temp.

"Bob Davis" wrote in message
. ..

"Ken" wrote in message
u...

Both motherboard monitor & easy4tune registering same temp which is nice

to
see



Question: Do you see the bios reporting 25C for both system-temp

readouts?
Mine shows 25 and never moves.




  #8  
Old July 27th 03, 03:59 AM
Tim
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

According to the mbm site mentioned, these are the settings for CPU and n/b.

CPU ITE8712F-3 diode.
N Bridge ITE8712F-1

My readings are sensible and seem to reflect well on what is happening
although I have no real idea of there accuracy.

IE CPU 39 idle - 45 or more when busy, N Bridge 25.
The intel chip & sensor seems to have a very low latency. Temps go up
rapidly and down rapidly.
Most of the voltage readins (EG 5v) are garbage.

- Tim

"Timothy Drouillard" wrote in message
...
That's what I was seeing even after checking the MBM's web site list of
motherboards and finding the 8KNXP listed and making sure i was using the
same sensors listed there.

That's when I finially decided just to use Gigagyte's plug-in module for
Microsoft's management console (mmc.exe)

It showes me all I wanted to see. The fan speeds and the CPU temp.

"Bob Davis" wrote in message
. ..

"Ken" wrote in message
u...

Both motherboard monitor & easy4tune registering same temp which is

nice
to
see



Question: Do you see the bios reporting 25C for both system-temp

readouts?
Mine shows 25 and never moves.






  #9  
Old July 31st 03, 02:36 AM
Tim
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

I'll keep an eye on it.
It says 25 degress all the time.
Lets hope this is fixed with the next bios version...

- Tim

"Bob Davis" wrote in message
. ..
Does your N/Bridge reading ever move from 25C? Mine doesn't.

"Tim" wrote in message
...
According to the mbm site mentioned, these are the settings for CPU and

n/b.

CPU ITE8712F-3 diode.
N Bridge ITE8712F-1

My readings are sensible and seem to reflect well on what is happening
although I have no real idea of there accuracy.

IE CPU 39 idle - 45 or more when busy, N Bridge 25.
The intel chip & sensor seems to have a very low latency. Temps go up
rapidly and down rapidly.
Most of the voltage readins (EG 5v) are garbage.






 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Motherboard monitor nop90 Asus Motherboards 2 January 25th 05 02:30 AM
P4R800-V Deluxe with Motherboard Monitor 5 possible or no? Andrew Morse Asus Motherboards 0 January 2nd 05 08:06 PM
Does motherboard monitor 5 support A7V400-MX? no e-mail Asus Motherboards 0 December 24th 04 11:45 PM
Motherboard Monitor, Privilaged Instruction error how do i fix it ? We Live For The One We Die For The One General 1 May 7th 04 06:12 PM
Motherboard Monitor Settings MiniDisc_2k2 General 1 June 25th 03 01:44 AM


All times are GMT +1. The time now is 08:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.