A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Nvidia Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Nvidia Viewsonic Problem



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old November 15th 08, 09:35 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
Don[_14_]
external usenet poster
 
Posts: 9
Default Nvidia Viewsonic Problem

I am running a Windows XP Pro machine with an Intel motherboard. I have a
Nvidia GeForce 9600 GT video card and a Viewsonic VP2330wb flat panel
monitor. When I was using an ATI video card, I could run the resolution at
1920*1200. But with the Nvidia, if I try and run the monitor at that
resolution the text is fuzzy and mostly illegible. Everything is fine if I
back down the resolution to 1600*1200. I've just upgraded the software to
version 178.24 but nothing has changed. Does anyone have any idea what is
going on? And is there any way to resolve this issue.

Thanks

  #2  
Old November 15th 08, 10:06 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
Augustus[_3_]
external usenet poster
 
Posts: 266
Default Nvidia Viewsonic Problem


"Don" wrote in message
...
I am running a Windows XP Pro machine with an Intel motherboard. I have a
Nvidia GeForce 9600 GT video card and a Viewsonic VP2330wb flat panel
monitor. When I was using an ATI video card, I could run the resolution at
1920*1200. But with the Nvidia, if I try and run the monitor at that
resolution the text is fuzzy and mostly illegible. Everything is fine if I
back down the resolution to 1600*1200. I've just upgraded the software to
version 178.24 but nothing has changed. Does anyone have any idea what is
going on? And is there any way to resolve this issue.

Thanks


Native resolution for this monitor is 1920x1200 at 60Hz and it should look
just fine on a 9600GT at this resolution. Do you have the refresh rate set
at 60Hz? Are the *.inf files for the monitor installed?


  #3  
Old November 15th 08, 11:52 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
Don[_14_]
external usenet poster
 
Posts: 9
Default Nvidia Viewsonic Problem



"Augustus" wrote in message
news:[email protected]

"Don" wrote in message
...
I am running a Windows XP Pro machine with an Intel motherboard. I have a
Nvidia GeForce 9600 GT video card and a Viewsonic VP2330wb flat panel
monitor. When I was using an ATI video card, I could run the resolution
at 1920*1200. But with the Nvidia, if I try and run the monitor at that
resolution the text is fuzzy and mostly illegible. Everything is fine if
I back down the resolution to 1600*1200. I've just upgraded the software
to version 178.24 but nothing has changed. Does anyone have any idea what
is going on? And is there any way to resolve this issue.

Thanks


Native resolution for this monitor is 1920x1200 at 60Hz and it should look
just fine on a 9600GT at this resolution. Do you have the refresh rate set
at 60Hz? Are the *.inf files for the monitor installed?

It is running at 60 hertz. Where should I look for the inf files for the
monitor?

  #4  
Old November 16th 08, 12:14 AM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
Augustus[_3_]
external usenet poster
 
Posts: 266
Default Nvidia Viewsonic Problem


It is running at 60 hertz. Where should I look for the inf files for the
monitor?


On the CD that was supplied with the monitor.....frequently called monitor
"drivers" by some. If you don't have the CD you can d/l them from Viewsonic
directly. You should have crystal clear text and images....


  #5  
Old November 16th 08, 05:52 AM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
deimos[_2_]
external usenet poster
 
Posts: 225
Default Nvidia Viewsonic Problem

Don wrote:
I am running a Windows XP Pro machine with an Intel motherboard. I have
a Nvidia GeForce 9600 GT video card and a Viewsonic VP2330wb flat panel
monitor. When I was using an ATI video card, I could run the resolution
at 1920*1200. But with the Nvidia, if I try and run the monitor at that
resolution the text is fuzzy and mostly illegible. Everything is fine
if I back down the resolution to 1600*1200. I've just upgraded the
software to version 178.24 but nothing has changed. Does anyone have
any idea what is going on? And is there any way to resolve this issue.

Thanks


Which brand 9600GT are you using? 2d image quality is mostly up to
whether the vendor decided to use good components (reference board
specs) or bought some cheap crap. Even if you're using DVI (which you
should be), I've seen some cards that are actually sharper than others
over DVI/HDMI (even though they should be both exactly the same).
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another Viewsonic LCD Monitor Problem Don[_2_] General 2 April 3rd 07 08:10 PM
YAH! - nVidia 6600 + ViewSonic VX922 LCD Monitor Tecknomage Nvidia Videocards 2 March 29th 07 11:46 AM
9800XT, Viewsonic VX900, convergence problem spinlock Ati Videocards 1 June 9th 04 12:53 PM
Problem with 9700pro and ViewSonic E92f+ shaviro Ati Videocards 2 May 8th 04 09:01 PM


All times are GMT +1. The time now is 02:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.