A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Nvidia Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

ot but i have a monitor problem



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old July 16th 06, 05:29 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
bgame63
external usenet poster
 
Posts: 6
Default ot but i have a monitor problem

once and a while my monitor reverts to some state where i have to
redo all my screen settings so my desktop fits the screen is my monitor
going
bad or is it something else causing this
tia bgame




Posted Via Usenet.com Premium Usenet Newsgroup Services
----------------------------------------------------------
** SPEED ** RETENTION ** COMPLETION ** ANONYMITY **
----------------------------------------------------------
http://www.usenet.com
  #2  
Old July 16th 06, 09:23 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
Garrot
external usenet poster
 
Posts: 131
Default ot but i have a monitor problem

On Sun, 16 Jul 2006 12:29:26 -0400, bgame63 wrote:

once and a while my monitor reverts to some state where i have to
redo all my screen settings so my desktop fits the screen is my monitor
going
bad or is it something else causing this
tia bgame


What rfresh rates are you using? You may need to get a utility to lock your
refresh rates so nothing can change them. Or maybe you are setting the
refresh rate to a higher value than your monitor supports? For Nvidia cards
Refresh Lock works well.
  #3  
Old July 16th 06, 10:23 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
bgame63
external usenet poster
 
Posts: 6
Default ot but i have a monitor problem


"Garrot" wrote in message
...
On Sun, 16 Jul 2006 12:29:26 -0400, bgame63 wrote:

once and a while my monitor reverts to some state where i have to
redo all my screen settings so my desktop fits the screen is my monitor
going
bad or is it something else causing this
tia bgame


What rfresh rates are you using? You may need to get a utility to lock
your
refresh rates so nothing can change them. Or maybe you are setting the
refresh rate to a higher value than your monitor supports? For Nvidia
cards
Refresh Lock works well.


no my refresh rates aren't changing i leave my computer
on and walk away and it has done it with nothing else
running except what runs at start and that hasn't changed



Posted Via Usenet.com Premium Usenet Newsgroup Services
----------------------------------------------------------
** SPEED ** RETENTION ** COMPLETION ** ANONYMITY **
----------------------------------------------------------
http://www.usenet.com
  #4  
Old July 17th 06, 03:40 AM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
First of One
external usenet poster
 
Posts: 462
Default ot but i have a monitor problem

Could be nVidia's "Direct Access" feature kicking in unexpectedly. Follow
the instructions here to disable it:
http://groups.google.com/group/alt.c...24600f40c40050

--
"War is the continuation of politics by other means.
It can therefore be said that politics is war without
bloodshed while war is politics with bloodshed."

"bgame63" wrote in message
...
once and a while my monitor reverts to some state where i have to
redo all my screen settings so my desktop fits the screen is my monitor
going bad or is it something else causing this
tia bgame



  #5  
Old July 17th 06, 07:53 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
bgame63
external usenet poster
 
Posts: 6
Default ot but i have a monitor problem

does this work with all the latest drivers
i got mine from Vega site 91.??

"First of One" wrote in message
...
Could be nVidia's "Direct Access" feature kicking in unexpectedly. Follow
the instructions here to disable it:
http://groups.google.com/group/alt.c...24600f40c40050

--
"War is the continuation of politics by other means.
It can therefore be said that politics is war without
bloodshed while war is politics with bloodshed."

"bgame63" wrote in message
...
once and a while my monitor reverts to some state where i have to
redo all my screen settings so my desktop fits the screen is my monitor
going bad or is it something else causing this
tia bgame






Posted Via Usenet.com Premium Usenet Newsgroup Services
----------------------------------------------------------
** SPEED ** RETENTION ** COMPLETION ** ANONYMITY **
----------------------------------------------------------
http://www.usenet.com
  #6  
Old July 17th 06, 11:47 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
First of One
external usenet poster
 
Posts: 462
Default ot but i have a monitor problem

Are those two DLL files still present in your system? If so, then move or
rename them.

--
"War is the continuation of politics by other means.
It can therefore be said that politics is war without
bloodshed while war is politics with bloodshed."

"bgame63" wrote in message
...
does this work with all the latest drivers
i got mine from Vega site 91.??

"First of One" wrote in message
...
Could be nVidia's "Direct Access" feature kicking in unexpectedly. Follow
the instructions here to disable it:
http://groups.google.com/group/alt.c...24600f40c40050



  #7  
Old July 18th 06, 12:18 AM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
bgame63
external usenet poster
 
Posts: 6
Default ot but i have a monitor problem

i renamed them as per the google thing but 1 of them showed
when i highlighted as a Arabic language file


"First of One" wrote in message
...
Are those two DLL files still present in your system? If so, then move or
rename them.

--
"War is the continuation of politics by other means.
It can therefore be said that politics is war without
bloodshed while war is politics with bloodshed."

"bgame63" wrote in message
...
does this work with all the latest drivers
i got mine from Vega site 91.??

"First of One" wrote in message
...
Could be nVidia's "Direct Access" feature kicking in unexpectedly.
Follow the instructions here to disable it:
http://groups.google.com/group/alt.c...24600f40c40050





 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.