A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » System Manufacturers & Vendors » Compaq Servers
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

help installing SCO on proliant ML350



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old July 17th 04, 09:32 PM
DaveT
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default help installing SCO on proliant ML350


hello,
I'm trying to install SCO 5.0.5 on proliant ML350 with a 3200 array
controller.
I found the SCO document specifying to use the BTLD disks to load the
driver for the 3200 array controller. I follow those steps, but after the
driver loads successfully, I see a warning:

Warning: ida: the order of the controller in slot 6 is unassigned - using
ida0

Test open failed "hd=Sdsk", no root disk controller.
System configuration has not been run on this controller, use system
configuration to assign order of this controller.

I have the smartstart 5.5 disk and I've used it to prepare the server.
I don't see any tools on it to run the system configuration. I've installed
Proliant 800/1600's and they have the system config. available when you
press F10 during bootup. I press F10 on this server and I don't get a menu
where system config. is available.
So....how can I get past this hurdle?

I've tried messing with the boot strings but still no luck....

Thanks,

Oskar





  #2  
Old July 17th 04, 11:08 PM
NuTCrAcKeR
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

When you fired up Smart Start, and looked a the tools on the CD .. did you "
update " the system partition ? this would give you the F10 utilities at
system boot time.

- LC

"DaveT" wrote in message
...

hello,
I'm trying to install SCO 5.0.5 on proliant ML350 with a 3200 array
controller.
I found the SCO document specifying to use the BTLD disks to load

the
driver for the 3200 array controller. I follow those steps, but after the
driver loads successfully, I see a warning:

Warning: ida: the order of the controller in slot 6 is unassigned - using
ida0

Test open failed "hd=Sdsk", no root disk controller.
System configuration has not been run on this controller, use system
configuration to assign order of this controller.

I have the smartstart 5.5 disk and I've used it to prepare the

server.
I don't see any tools on it to run the system configuration. I've

installed
Proliant 800/1600's and they have the system config. available when you
press F10 during bootup. I press F10 on this server and I don't get a menu
where system config. is available.
So....how can I get past this hurdle?

I've tried messing with the boot strings but still no luck....

Thanks,

Oskar







  #3  
Old July 18th 04, 12:55 AM
DaveT
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

yes, smartstart installed the system partition and the utilites
but when I press F10, the utilities don't look anything like the ones I've
seen on other proliants...basically this model gives a limited set of
utilities.
I've looked around in there and I don't see anything to work on the array
controller. Just tools for setting which device boots first, IRQ settings,
etc. Basically, limited.


  #4  
Old July 18th 04, 01:24 AM
NuTCrAcKeR
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

which version of the ML350 ? G1, G2 ?
what are its spec's ?

I dont do SCO, but I should be able to help you out with the HW ...

- LC

"DaveT" wrote in message
...
yes, smartstart installed the system partition and the utilites
but when I press F10, the utilities don't look anything like the ones I've
seen on other proliants...basically this model gives a limited set of
utilities.
I've looked around in there and I don't see anything to work on the array
controller. Just tools for setting which device boots first, IRQ

settings,
etc. Basically, limited.




  #5  
Old July 18th 04, 02:47 AM
DaveT
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

it's the g1 (it's a 600MHZ CPU)
it's got 4 9GB ultra2 hot-swap scsi disks, 1 compaq 3200 array controller
and 128MB of RAM.
I'm using the smartstart 5.5 CD.
I've done system erase and configured the array as a raid5 with a hot spare.
The logical volume is around 17GB.

I've gone to the HP site and don't see a download for 'system configuration
utility' for this 1st generation of the ml350.
I saw a version of the system config. utility for the G2 and G3 but not the
1st gen......so that explains why I don't see that.

Thanks,

Oskar

I installed win2k and linux on it and it worked fine.
I also had an adaptec SCSI controller for working with an HP scsi tape drive
(for backups). This isn't causing problems.


  #6  
Old July 18th 04, 06:04 PM
Nut Cracker
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default


"DaveT" wrote in message
m...
it's the g1 (it's a 600MHZ CPU)
it's got 4 9GB ultra2 hot-swap scsi disks, 1 compaq 3200 array controller
and 128MB of RAM.
I'm using the smartstart 5.5 CD.
I've done system erase and configured the array as a raid5 with a hot

spare.
The logical volume is around 17GB.

I've gone to the HP site and don't see a download for 'system

configuration
utility' for this 1st generation of the ml350.
I saw a version of the system config. utility for the G2 and G3 but not

the
1st gen......so that explains why I don't see that.

Thanks,

Oskar

I installed win2k and linux on it and it worked fine.
I also had an adaptec SCSI controller for working with an HP scsi tape

drive
(for backups). This isn't causing problems.



Oskar,

Does the version of Smart Start that you are using (5.50) use the Linux boot
interface? If so, this version of SS does not have the conventional SCU on
it.

You can DL SS 5.30 from me if you wish, and I believe that will have
everything you need on it.

Hit me at info at dnsplus dot net

Thanks,

-LC


  #7  
Old July 18th 04, 11:32 PM
DaveT
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Hi,
This cd has the win95 one from what I can tell (it has a folder for win95 on
it, and I certainly don't see anything with linux during boot up). It uses
DOS to do the system partition utility work.


Oskar

ps. I bought it a few years ago....I also have the 6.2 but that doesn't
work on this model server


  #8  
Old July 19th 04, 05:14 AM
NuTCrAcKeR
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Ok. 6.2 uses the linux boot thingy ...

the Win95 environment is what boots up and gives you a nice GUI to run the
utilities from. You have the last SS cd that used that method.

- LC

"DaveT" wrote in message
om...
Hi,
This cd has the win95 one from what I can tell (it has a folder for win95

on
it, and I certainly don't see anything with linux during boot up). It

uses
DOS to do the system partition utility work.


Oskar

ps. I bought it a few years ago....I also have the 6.2 but that doesn't
work on this model server




  #9  
Old July 30th 04, 07:09 AM
gbjay1
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

I'm no expert on the ML350, however my experience w/Compaq Server
Design/DELL/WD the main three in mass SCSI Technology leads me to advise
that most Proliant Servers Drive Arrays have the terminators preset for
each slot. For instance, the Server has four (4) slots for SCSI Hard
Drives; the very bottom slot for Drive 0, Target 0, LUN 0. The second slot
from the bottom for Drive 1, Target 3, etc.

Most of the ULtraWide Fast SCSI Hard Drives are preset for Automatic
Select. In essence, remove all of your Hard Drives, then place whichever
Hard Drive you've installed the OS on, in one-slot-at-a-time, then
Power-Up the system. Once you have matched Drive O (preferably the OS)
with Slot 0, and Booted Up into the OS, then you can use your SmartStart
CD to make Diskettes and/or install the necessary support software and
Drivers.

GBJ

 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error Installing VIA/S3 Unichrome II KM400 driver XPPro Asus A7V8X-MX SE Patrick Dunford Asus Motherboards 1 May 14th 04 09:58 PM
problem with compaq proliant ml350 kuba Compaq Computers 1 February 17th 04 05:44 PM
problem with compaq proliant ml350 kuba Compaq Servers 1 February 17th 04 05:44 PM
FS: Qty. 11 Compaq Proliant Systems $1,500 - 3000, 4500, 5500's 444UNIX Compaq Computers 0 November 3rd 03 03:29 PM
Compaq ready to go Jazzy Ban Compaq Computers 0 October 14th 03 02:54 PM


All times are GMT +1. The time now is 09:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.