A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » System Manufacturers & Vendors » Compaq Servers
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

proliant 1600



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old April 22nd 04, 02:13 PM
Gerard Oderkerk
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default proliant 1600

I have a proliant1600 with SCSI bay, 2 x 9.1Gb on positon 1 and 2 of the
SCSI bay.
I replaced the second compaq 9.1Gb disk for a 36Gb SCSI IBM disk.

After that the next day the original 9.1Gb disk got its red led on the drive
on solid!!!
I made an image of the first 9.1 Gb drive and put it on the 36Gb ibm drive,
so all compaq drives are out the server now.
But immediately the red led of the IBM drive went on!!!!

What is the meaning of the red led of the SCSI drive???
Does it has to do with the SCSI backplane???
Or is there a procedure to replace a SCSI drive for a Compaq???

Everything is working fine, but the red-led does not pleas me

Does anyone knows a solution for this???

--
Gerard Oderkerk


  #2  
Old April 22nd 04, 05:15 PM
nut cracker
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

red/amber lights " typically " mean a failed drive.

If things are working properly, then you are pretty lucky. It may also be
indicative of a SCSI ID issue. The drives ' should ' get thier ID's from the
backplane, by way of the tray.

I have heard reports of non-compaq drives going amber and still being fine
in the system, and I have also heard of this happeneing when the controller
discovers that the drive is not from compaq. This generally is not a
problem, however compaq wont give you support on it, and you wont be able to
take advantage of the prefailure warrenty that compaq is famous for.

Have you installed he Insight Agents? I believe with your machine class, hey
are required for proper LED reporting on the SCSI drives.

Cheers,

LC

"Gerard Oderkerk" wrote in message
...
I have a proliant1600 with SCSI bay, 2 x 9.1Gb on positon 1 and 2 of the
SCSI bay.
I replaced the second compaq 9.1Gb disk for a 36Gb SCSI IBM disk.

After that the next day the original 9.1Gb disk got its red led on the

drive
on solid!!!
I made an image of the first 9.1 Gb drive and put it on the 36Gb ibm

drive,
so all compaq drives are out the server now.
But immediately the red led of the IBM drive went on!!!!

What is the meaning of the red led of the SCSI drive???
Does it has to do with the SCSI backplane???
Or is there a procedure to replace a SCSI drive for a Compaq???

Everything is working fine, but the red-led does not pleas me

Does anyone knows a solution for this???

--
Gerard Oderkerk




 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Proliant 1600 second CPU ? Dirk Compaq Servers 5 November 14th 04 12:52 AM
proliant 1600 problem with second cpu Alexander Joelly Compaq Servers 5 November 7th 03 06:07 PM
FS: Qty. 11 Compaq Proliant Systems $1,500 - 3000, 4500, 5500's 444UNIX Compaq Computers 0 November 3rd 03 03:29 PM
Compaq ready to go Jazzy Ban Compaq Computers 0 October 14th 03 02:54 PM
Compaq Proliant 5500 won't power up Jim Balson Compaq Computers 7 September 19th 03 12:05 AM


All times are GMT +1. The time now is 10:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.