A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » System Manufacturers & Vendors » Compaq Computers
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Win98 "pci system bus" on Presario 1700



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old July 26th 03, 03:10 AM
HH
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Win98 "pci system bus" on Presario 1700

What OS was originally installed?
HH

"emjay" wrote in message
om...
Hello all,

I have downloaded the relevant files from
http://www29.compaq.com/falco/sp_res...odel=3677&Os=8
but device manager still reports of problem with "pci system bus
management"
It's for win98se in presario 1721AP.

Any clues?

Thanks.



  #2  
Old July 26th 03, 03:29 AM
Quaoar
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

emjay wrote:
Hello all,

I have downloaded the relevant files from
http://www29.compaq.com/falco/sp_res...odel=3677&Os=8
but device manager still reports of problem with "pci system bus
management"
It's for win98se in presario 1721AP.

Any clues?

Thanks.


You might need to remove the offending device from device manager in
safe mode, reboot, and let the OS redetect the bus and its subsidiary
components so that PCI devices can be reinstalled properly. Check the
ReadMe if any.

Q


  #3  
Old July 27th 03, 12:33 AM
emjay
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Original OS was XP home.

"HH" wrote in message ...
What OS was originally installed?
HH

"emjay" wrote in message
om...
Hello all,

I have downloaded the relevant files from
http://www29.compaq.com/falco/sp_res...odel=3677&Os=8
but device manager still reports of problem with "pci system bus
management"
It's for win98se in presario 1721AP.

Any clues?

Thanks.

  #4  
Old July 31st 03, 12:42 AM
Quaoar
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

emjay wrote:
Done that, but upon rebooting it still requested for the drivers. None
of the downloaded files contains the drivers it was looking for, hence
the problem persists.

TQ.

"Quaoar" wrote in message
...
emjay wrote:
Hello all,

I have downloaded the relevant files from
http://www29.compaq.com/falco/sp_res...odel=3677&Os=8
but device manager still reports of problem with "pci system bus
management"
It's for win98se in presario 1721AP.

Any clues?

Thanks.


You might need to remove the offending device from device manager in
safe mode, reboot, and let the OS redetect the bus and its subsidiary
components so that PCI devices can be reinstalled properly. Check
the
ReadMe if any.

Q


Did you follow the instructions for extracting and installing the
relevant files? If this is the system adjustment sofpaq, it asks for
the production of the CD (bootable?) from which to do whatever it does.
Probably installing the chipset drivers.

BTW, why are you downgrading from XP Home to Win98SE?

Q


  #5  
Old July 31st 03, 06:53 AM
emjay
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Thanks for your suggestion.

Maybe the problem is because I didn't burn the cd, but just the
software from a folder (a "setup.exe" does exist amongst the expanded
files).

I'm downgrading 'cos most of my softwares are for Win98., and also XP
seems sluggish on this old notebook.

Thanks.

"Quaoar" wrote in message ...
Did you follow the instructions for extracting and installing the
relevant files? If this is the system adjustment sofpaq, it asks for
the production of the CD (bootable?) from which to do whatever it does.
Probably installing the chipset drivers.

BTW, why are you downgrading from XP Home to Win98SE?

Q

  #6  
Old July 31st 03, 08:52 AM
SFR
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

"emjay" a écrit dans le message news:
...
Original OS was XP home.

(...)
I have downloaded the relevant files from
http://www29.compaq.com/falco/sp_res...odel=3677&Os=8
but device manager still reports of problem with "pci system bus
management"
It's for win98se in presario 1721AP.

Any clues?

Thanks.


Is the modem working allright ? Had several issues like that with
unrecognized pci devices, and correct drivers made it ok.

Yours should be a Conexant V92, but in Compaq's website, I can't find it for
Win98... I have successfully tried the v90 drivers (sp18184) in the past
with 17XXEA and 7XXEA series.

If I remember correctly, this softpaq has an installation problem : it says
that the OS version is incorrect and stops. But it has decompressed the
driver files in c:\sptemp (wow, this was looooong ago...), so manual install
is possible

My 2 cents,

Serge


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.504 / Virus Database: 302 - Release Date: 28/07/2003


  #7  
Old July 31st 03, 08:58 AM
SFR
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Yours should be a Conexant V92, but in Compaq's website, I can't find it
for
Win98... I have successfully tried the v90 drivers (sp18184) in the past
with 17XXEA and 7XXEA series.


Ok, forgot to look on their evo counterparts :

SP22986 : Conexant HSFi V92 MiniPCI Modem Drivers

Description:
This Softpaq contains the drivers for the Conexant HSFi V92 MiniPCI Modem or
the Conexant Intl HSFi V92 MiniPCI Modem in the notebook models and
operating system listed below.

Enhancements:
Includes support for Net Waiting / Modem On Hold when connected to a V.92
server (see NOTE below about the Net Waiting V.92 feature).

Notes:
This SoftPaq support Microsoft Windows 98 SE

Hope this helps !

Regards,

Serge


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.504 / Virus Database: 302 - Release Date: 28/07/2003


  #8  
Old July 31st 03, 01:32 PM
Quaoar
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

emjay wrote:
Thanks for your suggestion.

Maybe the problem is because I didn't burn the cd, but just the
software from a folder (a "setup.exe" does exist amongst the expanded
files).

I'm downgrading 'cos most of my softwares are for Win98., and also XP
seems sluggish on this old notebook.

Thanks.

"Quaoar" wrote in message
...
Did you follow the instructions for extracting and installing the
relevant files? If this is the system adjustment sofpaq, it asks for
the production of the CD (bootable?) from which to do whatever it
does.
Probably installing the chipset drivers.

BTW, why are you downgrading from XP Home to Win98SE?

Q


Read the instructions in the extracted files. You most certainly must
execute some program to effect the system board update.

Q


 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
compaq presario 1700 keypad cell phone repair Homebuilt PC's 0 January 3rd 05 03:40 AM
Infinite Loop Ti4200 & Overclocking XP 1700 Nick Le Lievre Overclocking AMD Processors 1 November 28th 03 03:55 AM
XP 1700 JUIHB Overclocking BIOS AT7 Ti4200 freeze 166fsb 3d mark infinite loop Nick Le Lievre Overclocking AMD Processors 0 November 27th 03 07:08 PM
P4C800-E Deluxe/SATA RAID 0/Major System Crash/Recovering Drives Paul Asus Motherboards 12 November 4th 03 05:20 PM
how much can i overclock my computer en how MiniDisc_2k2 Overclocking 2 July 6th 03 12:58 AM


All times are GMT +1. The time now is 08:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.