A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » System Manufacturers & Vendors » Compaq Computers
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Cannot Get ATI RADEON 9700 To Work in Compaq W8000 Workstation



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old July 13th 03, 09:10 PM
HH
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Cannot Get ATI RADEON 9700 To Work in Compaq W8000 Workstation

What does ATI say???? The OEM is always the best source on non-Compaq
hardware in a Compaq.

HH

"CHANGE USERNAME TO westes" wrote in message
...
I have a Compaq Professional Workstation W8000 with dual 2.4 GHz

processors
and 2 GB of physical memory. I have been using the ATI RADEON 9500 in

that
system very successfully. I recently tried to upgrade to the RADEON

9700,
but on power on I get blinking characters on the screen, a kind of mosaic
color pattern that blinks on and off. No part of the BIOS boot up
sequence ever appears, although it is obvious that the computer is in fact
booting up successfully in the background. I can ping the host from
another computer after it finishes booting.

At first I thought I had a defective RADEON 9700 card. I returned it to
ATI, and they returned a new one, but included a note saying nothing was
wrong with the first one. I then put the new 9700 into the W8000 and I
get the same result: blinking mosaic on power on, that never goes away.
Nothing on the monitor is readable from BIOS or the Windows 2000 boot up.
As soon as I go back to the 9500, the BIOS messages are readable and

Windows
2000 boots fine.

What are possible causes of this problem? It looks like the Compaq W8000
may have some motherboard or BIOS level incompatibility with the RADEON
9700. Has any other W8000 user experienced this? Is there a
workaround?

--
Will
westes AT earthbroadcast.com




  #2  
Old July 13th 03, 11:40 PM
CHANGE USERNAME TO westes
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

ATI says they want $2.45 per minute to answer questions. I'll pay it
but wanted to ask other W8000 users first.

--
Will
westes AT earthbroadcast.com


"HH" wrote in message
. ..
What does ATI say???? The OEM is always the best source on non-Compaq
hardware in a Compaq.

HH

"CHANGE USERNAME TO westes" wrote in message
...
I have a Compaq Professional Workstation W8000 with dual 2.4 GHz

processors
and 2 GB of physical memory. I have been using the ATI RADEON 9500 in

that
system very successfully. I recently tried to upgrade to the RADEON

9700,
but on power on I get blinking characters on the screen, a kind of

mosaic
color pattern that blinks on and off. No part of the BIOS boot up
sequence ever appears, although it is obvious that the computer is in

fact
booting up successfully in the background. I can ping the host from
another computer after it finishes booting.

At first I thought I had a defective RADEON 9700 card. I returned it

to
ATI, and they returned a new one, but included a note saying nothing was
wrong with the first one. I then put the new 9700 into the W8000 and

I
get the same result: blinking mosaic on power on, that never goes away.
Nothing on the monitor is readable from BIOS or the Windows 2000 boot

up.
As soon as I go back to the 9500, the BIOS messages are readable and

Windows
2000 boots fine.

What are possible causes of this problem? It looks like the Compaq

W8000
may have some motherboard or BIOS level incompatibility with the RADEON
9700. Has any other W8000 user experienced this? Is there a
workaround?

--
Will
westes AT earthbroadcast.com






 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pc problems after g card upgrade + sp2 ben reed Homebuilt PC's 9 November 30th 04 02:04 AM
Medal of Honor & radeon 9700 Pro. h2so4 Ati Videocards 5 October 11th 03 11:47 PM
Radeon 9700 pro vs. 9800 Scott C. Smith Ati Videocards 12 August 1st 03 11:01 PM
Compaq Evo Laptop and Radeon Mobility M6-P Graphics - Cat 3.6? Carchadon Ati Videocards 2 July 27th 03 05:12 AM
Radeon *Value* Family - 9700 and below. . . Sparky Ati Videocards 3 July 17th 03 09:49 PM


All times are GMT +1. The time now is 10:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.