A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » System Manufacturers & Vendors » Compaq Computers
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Graphics Question



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old June 28th 03, 01:52 AM
Willie Hertza
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Graphics Question

This is typical of the situation where the monitor is not being detected by
plug-n-play. Go to start, control panel, display
properties, advanced, monitor and see if you can change the monitor to the
one attached. May have to look in SoftPaqs
for monitor update patch. If brave or knowledgeable, can select a monitor
with properties similar to one attached from
the selections if can't find right one.

I assume you tried to change the color depth after adding memory - may have
just defaulted to the safe mode.

MAY BE that installed memory is not recognized, in which case there is not
enough to support more color
depth. If the right monitor is recognized but can't increase colors, it's a
memory problem.

HTH

W.


"Tom Scales" wrote in message
.. .
It's the card drivers. Gotta be. Find the right Softpaq and download it
and reinstall. Should fix it right up.

Tom
"Miss Jo Anne CD" wrote in message
...
Can a graphics card just partly go bad?..Perhaps you read my last

posting
about
the colors on my monitor going back to 16 colors after I added memory in

my
Compaq 5000...Since it`s working at all should I assume the graphics

card
is
still ok?...Maybe remove the card and re-install it and reload the

drivers?..I
tried reloading a driver for the computer but would there be a driver

for
the
card also?..Thank you






  #2  
Old June 28th 03, 05:42 AM
Frank
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Miss Jo Anne CD wrote:
| Thanks for all the input on my graphics problem..It turned out
| the graphics card was out (I think)...We tried EVERYTHING else
| several times and finally just got a new card and it worked
| perfectly...BUT..Even though the computer now has 4 times the
| memory and I went from a 8 MB to a 32 MB graphics card my video
| game doesn`t seem to play as well..I tried re-calibrating the joy
| stick but no luck...It just seems the motion of the joy stick and
| the game are way out of time...Tried re-installing the joystick
| and game also

read read read tweak tweak tweak


--
Tampa Bay


 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
graphics card question Humpty General 4 November 3rd 04 07:39 AM
Graphics card question ewgf Homebuilt PC's 9 August 28th 04 04:44 PM
Graphics card Question.. Crow T Robot Homebuilt PC's 8 August 25th 04 07:23 AM
BFG Tech ASYLUM GeForce Insane Graphics card question... Montgomery BOO...URNS Nvidia Videocards 1 April 20th 04 06:23 AM
AIB Companies To Adopt XGI Volari GPUs? graphics processing unit Ati Videocards 18 October 5th 03 12:46 AM


All times are GMT +1. The time now is 06:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.