A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Nvidia Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Help with crashing Geforce 5200



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old November 13th 04, 04:13 PM
Lee Moore
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Help with crashing Geforce 5200

I have recently upgraded a PC to make it a better gaming machine. This
included installing 80GB HD (from 15GB), Sound Card, another 512MB DDR
Ram (1024 total on 2 chips) and GeForce Nvidia 5200 graphics card.

OS is Windows ME.

Card was last to go in, all others were working perfectly. No problems
running 3D game.

I removed current graphics card driver before installing, updated
Motherboard drivers (Via) and then installed card as per manufacturers
guide lines.

Went into 3D game (Planetside - On-line multiplayer 1st person
shooter) and within 3 mins it crashed to desk top.

So - removed drivers and card and reverted back to original card that
was working. That now crashes too!

I have looked at dxdiag. All ok. All drivers up to date. BIOS seems
set correctly for cards. Tried setting BIOS at card RAM size 128 and
half RAM size 64 but with no effect.

4 evenings of non stop trying and I'm at the end of my tether.

The card is sharing IRQ 11 with modem. Disabled modem - no effect
(dont use it anyway, use ethernet with broadband).

I would really appreciate any other solutions offered, I'll try
anyhting but please help me get back on planetside, I cant live
without it!!!

Lee Moore
Aged 34 (greying and going on 50 with stress)

  #2  
Old November 13th 04, 11:07 PM
YanquiDawg
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Might be a ram problem.Check for special settings for WinMe and 1GB ram. I know
W98 needs a teak or two to utilise more than 512.

I removed current graphics card driver before installing, updated
Motherboard drivers (Via) and then installed card as per manufacturers
guide lines.


Went into 3D game (Planetside - On-line multiplayer 1st person
shooter) and within 3 mins it crashed to desk top.


So - removed drivers and card and reverted back to original card that
was working. That now crashes too



  #3  
Old November 14th 04, 10:13 AM
Lee Moore
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Problem must have been ME.

Got XP pro to uprage to. Like magic, the problem just disappeared.

Doh!

  #4  
Old November 20th 04, 05:01 PM
Tj
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

That is what I would have recommended. Me sucks

"Lee Moore" wrote in message
...
Problem must have been ME.

Got XP pro to uprage to. Like magic, the problem just disappeared.

Doh!



 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GeForce FX 5200 and antialias performance Charlie Nvidia Videocards 0 May 7th 04 04:37 PM
NVidia 6800 --- developer comments from Nvidia news release John Lewis Nvidia Videocards 1 April 17th 04 12:54 AM
GeForce 3 Ti200 vs GeForce FX 5200 Bradley Nvidia Videocards 11 December 24th 03 10:41 AM
P4S333 doesn't work with Geforce 5200 or any AGP x8 cards! Oded S. Asus Motherboards 3 December 8th 03 08:42 AM
HELP!!! GEFORCE FX 5200 rob Nvidia Videocards 1 July 18th 03 02:32 PM


All times are GMT +1. The time now is 11:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.