A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Nvidia Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Ti200 BIOS flash fixed Win2k boot delay



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old February 16th 04, 02:08 AM
Yeremein
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Ti200 BIOS flash fixed Win2k boot delay

In case anyone else encounters a several-minute hang while booting,
here's the solution I found--

My family's computer, a P3 1.2GHz with a 64MB MSI GF3 Ti200, developed
an irritating problem where it would hang during bootup for minutes at a
time (2-5 in my experience, but they say it was sometimes as long as
15). After scanning for viruses and removing dozens of items from
startup, I couldn't fix it. Then I tried updating the video driver.
After removing 41.09, it booted right back up. But after installing
53.03, the delay came back.

A 4MB PCI Virge card I had lying around didn't have the problem, even
with the appropriate video drivers isntalled.

So I tried flashing the card's BIOS, with the 3.20.00.19 BIOS he
(There are newer ones, but they didn't match the TV encoder chip type.)

http://whitebunny.demon.nl/hardware/chipset_nvidia.html

And, what do you know, it worked! After reinstalling the drivers (since
Windows thought the card had changed), the boot delay went away.

(FWIW: I had to use the -6 option in NVFLASH to override the PCI
subsystem ID, since the reference BIOS uses 0 for generic...)
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bios Flash worked, but cannot boot Windows XP from SATA NoeSCaPe Gigabyte Motherboards 3 February 23rd 05 08:32 PM
Old P/I-P55TP4XE BIOS flash problems Erick Ondich Asus Motherboards 2 December 6th 04 02:43 PM
ASUS PC-DL bios disaster biomorphic Asus Motherboards 3 September 22nd 04 02:11 AM
A7N8X-E Deluxe Bios 1009 Mark Asus Motherboards 4 June 25th 04 12:38 PM
FIC 486-PIO-3 BIOS Flash Fails Every Time Dave Homebuilt PC's 2 August 4th 03 01:26 PM


All times are GMT +1. The time now is 03:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.