A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Nvidia Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

FX-5200 hell



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old July 10th 03, 05:38 PM
JB
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default FX-5200 hell

Hi

I have a fairly new Dell Dimension 4550 (P-4 2.4 GHZ) running XP, and I
decided that I needed a 128 MB video card, so I replaced the Geoforce MX-
420 that came with the machine with an FX-5200 (both AGP). No problem at
first, I used the driver from the included CD, and it worked fine.

A few days later, I power up, and the display is screwed up, multiple
images, unreadable text etc, even during the POST. I can't troubleshoot it
in Windows because I can't see what I'm doing. I called Nvidia tech
support, and got the expected "get the latest driver" speech. It didn't
help. If I use the old card, everything is great, and I don't have another
machine to test the new card in. Nvidia said to return the card, as I
figured they would.

Can anyone help? Has anyone seen this before?

Thanks.

jb
  #2  
Old July 10th 03, 06:29 PM
Biffo
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

RMA the card
"JB" wrote in message
.29...
Hi

I have a fairly new Dell Dimension 4550 (P-4 2.4 GHZ) running XP, and I
decided that I needed a 128 MB video card, so I replaced the Geoforce MX-
420 that came with the machine with an FX-5200 (both AGP). No problem at
first, I used the driver from the included CD, and it worked fine.

A few days later, I power up, and the display is screwed up, multiple
images, unreadable text etc, even during the POST. I can't troubleshoot it
in Windows because I can't see what I'm doing. I called Nvidia tech
support, and got the expected "get the latest driver" speech. It didn't
help. If I use the old card, everything is great, and I don't have another
machine to test the new card in. Nvidia said to return the card, as I
figured they would.

Can anyone help? Has anyone seen this before?

Thanks.

jb



  #3  
Old July 10th 03, 09:16 PM
dino
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

I had the same basic problem on a friends GeoForce 256...the card was
fried..if you change it out and everything is fine RMA it back.


  #4  
Old July 10th 03, 10:13 PM
JB
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

"dino" wrote in news:nRjPa.16785$Tx.811609
@news20.bellglobal.com:

I had the same basic problem on a friends GeoForce 256...the card was
fried..if you change it out and everything is fine RMA it back.


Thanks everyone. I returned the card.

jb
  #5  
Old July 11th 03, 12:25 AM
JB
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

"Patrick" wrote in news:1gmPa.7537$Vx2.3632626
@newssvr28.news.prodigy.com:


"Tawakalna" wrote in message
...
shame that, because I was about to tell you that i had the same problem

but
fixed it. still you won't be interested now in how to do it!


...But I want to know...


So do I. The card's packed up and ready to ship, but I'd be glad to unpack
it and try your fix instead.

Please????

jb
  #6  
Old July 11th 03, 12:17 PM
CeeBee
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

JB wrote

"Patrick" wrote in news:1gmPa.7537$Vx2.3632626
@newssvr28.news.prodigy.com:


"Tawakalna" wrote in message
...
shame that, because I was about to tell you that i had the same
problem

but
fixed it. still you won't be interested now in how to do it!


...But I want to know...


So do I. The card's packed up and ready to ship, but I'd be glad to
unpack it and try your fix instead.

Please????

jb



Tawakalna....leg...pull.....


--
CeeBee



CeeBee's Rant @ http://www.geocities.com/ceebee_2
  #7  
Old July 11th 03, 03:20 PM
Bratboy
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

sadly my only experience with a fx5200 has left a bad taste and at this
point I would not wish it on my worse enemy. Fortunatly I didnt have to pay
cash for it but it honestly isnt even worth the cost of shipping IMHO hehe


  #8  
Old July 11th 03, 03:54 PM
JB
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

"Bratboy" wrote in :

sadly my only experience with a fx5200 has left a bad taste and at
this point I would not wish it on my worse enemy. Fortunatly I didnt
have to pay cash for it but it honestly isnt even worth the cost of
shipping IMHO hehe


What 128 MB card would you recommend instead? Price is a big consideration,
and I'd prefer an AGP card.

Thanks

jb
  #9  
Old July 11th 03, 05:39 PM
Dave
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default


"JB" wrote in message
. 63.156...
"Bratboy" wrote in :

sadly my only experience with a fx5200 has left a bad taste and at
this point I would not wish it on my worse enemy. Fortunatly I didnt
have to pay cash for it but it honestly isnt even worth the cost of
shipping IMHO hehe


What 128 MB card would you recommend instead? Price is a big

consideration,
and I'd prefer an AGP card.


This one right here.

http://www.newegg.com/app/viewproduc...102-271&DEPA=1

All four I have received so far (one for me) have softmodded like a champ,
run flawlessly at 300/300, and perform on par with my 9700. There is a
reported ~80% success rate. So far, I'm above the curve. Nvidia has nothing
that even comes close in the price range.

Thanks

jb



  #10  
Old July 11th 03, 05:56 PM
Bratboy
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

not sure what to tell ya as a choice but just make sure if you do go the
fx5200 route that you triple check that is using good memory and 128 bit mem
path because companies like Gainward are pushing out cards that have no
marking on the box but are 128 meg with 64 bit path and my dieing gf3 beat
it. I discovered in actual testing and games that it performs at approx 50%
worse, and Im being kind saying 50 more like the fx5200 is 60-70% worse than
the dieing card. For example running 3dmark01 at 1280 x 1024 32 bit 2x AA
and 2x ansio

GF3 2698
fx5200 1058


"JB" wrote in message
. 63.156...
"Bratboy" wrote in :

sadly my only experience with a fx5200 has left a bad taste and at
this point I would not wish it on my worse enemy. Fortunatly I didnt
have to pay cash for it but it honestly isnt even worth the cost of
shipping IMHO hehe


What 128 MB card would you recommend instead? Price is a big

consideration,
and I'd prefer an AGP card.

Thanks

jb



 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fx 5200 sweet deal but will it work ? Skybuck Flying General 20 May 12th 04 05:31 PM
FX 5200 Are they worth it Fry Overclocking AMD Processors 7 March 3rd 04 08:51 PM
P4S333 doesn't work with Geforce 5200 or any AGP x8 cards! Oded S. Asus Motherboards 3 December 8th 03 08:42 AM
Asus GeForce FX 5200 Video Suite - SimCity 4 Simon Howson Asus Motherboards 0 November 25th 03 02:47 PM
Radeon 9100 vs. Geforce FX 5200 Seth Ati Videocards 0 July 13th 03 04:46 AM


All times are GMT +1. The time now is 11:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.