A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Nvidia Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

MX 420 Video Out toggle..



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old June 22nd 03, 08:13 PM
desiv
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default MX 420 Video Out toggle..

I realize this is probably more of an OS issue, but was wondering...

I do alot of Video out from my computer.. My older computer had an ATI
All-in-Wonder Pro 128 (Pre Radeon) card. (Win 98)

My new computer (Since I never did as much video capture as I thought I
would) I went with a GForce MX420. (And XP Professional)

But it's getting to be a REAL HASSLE to toggle back and forth from TV and
Monitor for primary display adapter...

When I put a DVD in the computer (Or media player or whatever), I can't see
the video (and can't choose menus) if the Monitor isn't the display
adapter.. So I have to have the monitor as the primary. Then,before I go
into the other room (X10 Video Sender), I have to switch to TV Out as
primary to be able to see it.

I wouldn't mind too much, except apparently to do that, I have to:
Go to video properties - Settings - Advanced - GeForce4 MX420 - NView
Display mode- Select the choice, choose "Make this the primary display" -
click Apply - Clock Accept - then click OK a bunch of times...

This is really annoying... I was hoping the NView might have an easy(ier)
toggle for this somewhere, but haven't found it...

I know I had primary and secondary on the other machine and ATI card, but
for some reason (98 versus XP??), it was better at displaying on both
moniters regardless of setting...

(Interesting note: If I have the TV Out set as primary and cue up a bunch
of Videos in Mediaplayer, they ALL show on the TV, but they show up
alternating on the monitor. First video blank monitor, next I'll see on the
monitor. If I cue up 3 videos, I'll eventually see all of them on the
monitor after a few passes. (Also, if I click next, the next video will be
blank. I have to let it go to the next video from a blank one to see it on
the monitor.) Weird.)

I hope I'm missing something easy...

Thanx, desiv


  #2  
Old June 22nd 03, 11:07 PM
Paul Gunson
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

desiv wrote:

before I go
into the other room (X10 Video Sender), I have to switch to TV Out as
primary to be able to see it.
I hope I'm missing something easy...



lol, u are missing something easy u shouldn't have to change the
primary output device. in the settings "Overlay Controls" set
Full-screen Device to "Secondary Display", that will run both
simultaneously.



 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tyan K8S Pro S2882: installing a PCI video card Andy Kuo AMD x86-64 Processors 3 November 6th 04 01:02 AM
New Radeon 9600 Pro - No Direct3D support? Scott Smith Ati Videocards 7 September 28th 04 04:50 PM
New Video Card AGP B&B Musmon Overclocking AMD Processors 1 August 29th 04 02:25 PM
my new mobo o/c's great rockerrock Overclocking AMD Processors 9 June 30th 04 08:17 PM
A graphics card with video capture Hupjack Homebuilt PC's 14 April 7th 04 09:15 PM


All times are GMT +1. The time now is 07:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.