A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Motherboards » Gigabyte Motherboards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

IDE drivers Nvidia v. Standard



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old September 4th 04, 07:40 PM
Hevey Cleckley
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default IDE drivers Nvidia v. Standard

i've having lots of cd-rom read problems leading to freezes. i toggled rom
drives, ide configuration (master/lave) and nforce/gigaraid channels.
nothing worked. i reverted to the old Microsoft standard dual IDE driver and
the problem is gone.

anybody know of issues with Nvidia IDE drivers?

what do you use?


  #2  
Old September 4th 04, 07:48 PM
Ryan J. Paque
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default



Hevey Cleckley wrote:

i've having lots of cd-rom read problems leading to freezes. i toggled rom
drives, ide configuration (master/lave) and nforce/gigaraid channels.
nothing worked. i reverted to the old Microsoft standard dual IDE driver and
the problem is gone.

anybody know of issues with Nvidia IDE drivers?

what do you use?


What version of Windows are you running? I've noticed that my CD-ROM
is acting flakey under Win2k3 with the brand new MB, but the WinME
installation on the same system (different partition) has no issues
whatsoever with the Nvidia drivers...

Ryan
  #3  
Old September 4th 04, 08:43 PM
Hevey Cleckley
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

i'm using WinXP SP2
I have 2 WD120's (each as a master on IDE0 and IDE1) with a NU-DVD-rw slave
on IDE1

i unsinstalled SP2 and problems persisted but who knows what the
installation did.


ga7n400-pro, 4x256 kingstonX, EVGA-6800gt, barton 3200, no-overclocks
anywhere


"Ryan J. Paque" wrote in message
...


Hevey Cleckley wrote:

i've having lots of cd-rom read problems leading to freezes. i toggled
rom drives, ide configuration (master/lave) and nforce/gigaraid channels.
nothing worked. i reverted to the old Microsoft standard dual IDE driver
and the problem is gone.

anybody know of issues with Nvidia IDE drivers?

what do you use?


What version of Windows are you running? I've noticed that my CD-ROM is
acting flakey under Win2k3 with the brand new MB, but the WinME
installation on the same system (different partition) has no issues
whatsoever with the Nvidia drivers...

Ryan



  #4  
Old September 5th 04, 07:54 AM
TX
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Try using the NVIDIA drivers, reboot and selecting Multi-Word DMA 2 in
the Device Manager settings for the IDE controller and reboot again.

Hevey Cleckley wrote:

i'm using WinXP SP2
I have 2 WD120's (each as a master on IDE0 and IDE1) with a NU-DVD-rw slave
on IDE1

i unsinstalled SP2 and problems persisted but who knows what the
installation did.


ga7n400-pro, 4x256 kingstonX, EVGA-6800gt, barton 3200, no-overclocks
anywhere


"Ryan J. Paque" wrote in message
...


Hevey Cleckley wrote:


i've having lots of cd-rom read problems leading to freezes. i toggled
rom drives, ide configuration (master/lave) and nforce/gigaraid channels.
nothing worked. i reverted to the old Microsoft standard dual IDE driver
and the problem is gone.

anybody know of issues with Nvidia IDE drivers?

what do you use?


What version of Windows are you running? I've noticed that my CD-ROM is
acting flakey under Win2k3 with the brand new MB, but the WinME
installation on the same system (different partition) has no issues
whatsoever with the Nvidia drivers...

Ryan




 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Geforce 6800 drivers Glitch General 3 December 13th 04 09:30 AM
Nvidia chipset drivers v5.10 alert Dr Teeth Asus Motherboards 6 October 13th 04 09:06 PM
Which nvidia chipset drivers are newer? Wemic Gigabyte Motherboards 4 February 8th 04 04:30 PM
CD/DVD burning with Nvidia IDE driver Ben Pope Asus Motherboards 0 January 26th 04 09:52 PM
Any known issues with nVidia chipset drivers and ATI All-In-Wonder 7500 Radeon cards? heymikey Asus Motherboards 0 December 14th 03 03:34 AM


All times are GMT +1. The time now is 10:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.