A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Nvidia Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Yet another nVidia display driver that does not work.



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old December 22nd 05, 12:09 AM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Yet another nVidia display driver that does not work.

Every 8x.xx driver has behaved the same including the new 81.98. During
install, the screen goes black with a blinking cursor in the top left and
the computer hangs. If I install the driver from safe mode, then the driver
installs ok, but on rebooting back to normal mode, the computer hangs with a
black screen.

Drivers up to and including 78.05 work just great.

For those who are interested, this is the relevant setup.

Windows XP Professional.
Tyan S2466N-4M mainboard.
AMD 762 northbridge, AMD 768 southbridge
Dual Athlon-MP 2600+ CPUs
2GB ECC registered RAM
BFG GF6800GT-OC 256MB AGP video card.

The 81.98 driver will load with a GF4 4200ti card but not with the 6800GT.

Will they ever fix it so I can get the "improved dual CPU and dual core
performance"?



  #2  
Old December 22nd 05, 02:24 AM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Yet another nVidia display driver that does not work.

default wrote:
Every 8x.xx driver has behaved the same including the new 81.98. During
install, the screen goes black with a blinking cursor in the top left and
the computer hangs. If I install the driver from safe mode, then the driver
installs ok, but on rebooting back to normal mode, the computer hangs with a
black screen.

Drivers up to and including 78.05 work just great.

For those who are interested, this is the relevant setup.

Windows XP Professional.
Tyan S2466N-4M mainboard.
AMD 762 northbridge, AMD 768 southbridge
Dual Athlon-MP 2600+ CPUs
2GB ECC registered RAM
BFG GF6800GT-OC 256MB AGP video card.

The 81.98 driver will load with a GF4 4200ti card but not with the 6800GT.

Will they ever fix it so I can get the "improved dual CPU and dual core
performance"?




This is probably one of two things, either it's not detecting your
monitor properly (i.e. the new "Direct Access" functionality), or your
refresh rate isn't being set properly.

First, make sure your monitor .inf file is installed. This provides the
OS with timing and refresh rate information. Do a clean uninstall of
the driver with a utility like Driver Cleaner and start over. If it
still does it, this might have something to do with the driver services
loaded at start. There's an entry for "nwiz" and "nvsvc32" on startup,
so try disabling those.

While your at it, also check the management console (right click My
Computer Manage) under Event Viewer and Application or System and see
if there's any specific events for the NVIDIA driver failing to start or
a display related error.
  #3  
Old December 22nd 05, 02:55 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Yet another nVidia display driver that does not work.

The driver works fine...its your PC that doesn't!!!

Try booting into safe mode, remove all current NVidia drivers, reboot back
into normal mode and try reinstalling them again.

Cheers, Ash


"deimos" wrote in message
...
default wrote:
Every 8x.xx driver has behaved the same including the new 81.98. During
install, the screen goes black with a blinking cursor in the top left and
the computer hangs. If I install the driver from safe mode, then the
driver installs ok, but on rebooting back to normal mode, the computer
hangs with a black screen.

Drivers up to and including 78.05 work just great.

For those who are interested, this is the relevant setup.

Windows XP Professional.
Tyan S2466N-4M mainboard.
AMD 762 northbridge, AMD 768 southbridge
Dual Athlon-MP 2600+ CPUs
2GB ECC registered RAM
BFG GF6800GT-OC 256MB AGP video card.

The 81.98 driver will load with a GF4 4200ti card but not with the
6800GT.

Will they ever fix it so I can get the "improved dual CPU and dual core
performance"?




This is probably one of two things, either it's not detecting your monitor
properly (i.e. the new "Direct Access" functionality), or your refresh
rate isn't being set properly.

First, make sure your monitor .inf file is installed. This provides the
OS with timing and refresh rate information. Do a clean uninstall of the
driver with a utility like Driver Cleaner and start over. If it still
does it, this might have something to do with the driver services loaded
at start. There's an entry for "nwiz" and "nvsvc32" on startup, so try
disabling those.

While your at it, also check the management console (right click My
Computer Manage) under Event Viewer and Application or System and see if
there's any specific events for the NVIDIA driver failing to start or a
display related error.



  #4  
Old December 24th 05, 02:22 AM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Yet another nVidia display driver that does not work.


"@sh" wrote in message
...
The driver works fine...its your PC that doesn't!!!

Try booting into safe mode, remove all current NVidia drivers, reboot back
into normal mode and try reinstalling them again.

Cheers, Ash


"deimos" wrote in message
...
default wrote:
Every 8x.xx driver has behaved the same including the new 81.98. During
install, the screen goes black with a blinking cursor in the top left
and the computer hangs. If I install the driver from safe mode, then
the driver installs ok, but on rebooting back to normal mode, the
computer hangs with a black screen.

Drivers up to and including 78.05 work just great.

For those who are interested, this is the relevant setup.

Windows XP Professional.
Tyan S2466N-4M mainboard.
AMD 762 northbridge, AMD 768 southbridge
Dual Athlon-MP 2600+ CPUs
2GB ECC registered RAM
BFG GF6800GT-OC 256MB AGP video card.

The 81.98 driver will load with a GF4 4200ti card but not with the
6800GT.

Will they ever fix it so I can get the "improved dual CPU and dual core
performance"?




This is probably one of two things, either it's not detecting your
monitor properly (i.e. the new "Direct Access" functionality), or your
refresh rate isn't being set properly.

First, make sure your monitor .inf file is installed. This provides the
OS with timing and refresh rate information. Do a clean uninstall of the
driver with a utility like Driver Cleaner and start over. If it still
does it, this might have something to do with the driver services loaded
at start. There's an entry for "nwiz" and "nvsvc32" on startup, so try
disabling those.

While your at it, also check the management console (right click My
Computer Manage) under Event Viewer and Application or System and see
if there's any specific events for the NVIDIA driver failing to start or
a display related error.





  #5  
Old December 24th 05, 02:25 AM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Yet another nVidia display driver that does not work.


"@sh" wrote in message
...
The driver works fine...its your PC that doesn't!!!

Try booting into safe mode, remove all current NVidia drivers, reboot back
into normal mode and try reinstalling them again.

Cheers, Ash

I have a Leadtek 7800GT card and Leadtek only recommend the 77.77 driver. It
is OK but as I have an Intel Dual core CPU I am puzzled that they dont
recommend the latest nVidia driver
Eric Booth

"deimos" wrote in message
...
default wrote:
Every 8x.xx driver has behaved the same including the new 81.98. During
install, the screen goes black with a blinking cursor in the top left
and the computer hangs. If I install the driver from safe mode, then
the driver installs ok, but on rebooting back to normal mode, the
computer hangs with a black screen.

Drivers up to and including 78.05 work just great.

For those who are interested, this is the relevant setup.

Windows XP Professional.
Tyan S2466N-4M mainboard.
AMD 762 northbridge, AMD 768 southbridge
Dual Athlon-MP 2600+ CPUs
2GB ECC registered RAM
BFG GF6800GT-OC 256MB AGP video card.

The 81.98 driver will load with a GF4 4200ti card but not with the
6800GT.

Will they ever fix it so I can get the "improved dual CPU and dual core
performance"?




This is probably one of two things, either it's not detecting your
monitor properly (i.e. the new "Direct Access" functionality), or your
refresh rate isn't being set properly.

First, make sure your monitor .inf file is installed. This provides the
OS with timing and refresh rate information. Do a clean uninstall of the
driver with a utility like Driver Cleaner and start over. If it still
does it, this might have something to do with the driver services loaded
at start. There's an entry for "nwiz" and "nvsvc32" on startup, so try
disabling those.

While your at it, also check the management console (right click My
Computer Manage) under Event Viewer and Application or System and see
if there's any specific events for the NVIDIA driver failing to start or
a display related error.





  #6  
Old December 24th 05, 12:42 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Yet another nVidia display driver that does not work.


"Eric Booth" wrote in message
...

"@sh" wrote in message
...
The driver works fine...its your PC that doesn't!!!

Try booting into safe mode, remove all current NVidia drivers, reboot
back into normal mode and try reinstalling them again.

Cheers, Ash

I have a Leadtek 7800GT card and Leadtek only recommend the 77.77 driver.
It is OK but as I have an Intel Dual core CPU I am puzzled that they dont
recommend the latest nVidia driver
Eric Booth


Because there are problems with the nvidia 8x.xx drivers and dual core and
multi socket cpu's.
McG.

snip


  #7  
Old December 24th 05, 10:39 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Yet another nVidia display driver that does not work.


"McGrandpa" wrote in message
...

"Eric Booth" wrote in message
...

"@sh" wrote in message
...
The driver works fine...its your PC that doesn't!!!

Try booting into safe mode, remove all current NVidia drivers, reboot
back into normal mode and try reinstalling them again.

Cheers, Ash

I have a Leadtek 7800GT card and Leadtek only recommend the 77.77 driver.
It is OK but as I have an Intel Dual core CPU I am puzzled that they dont
recommend the latest nVidia driver
Eric Booth


Because there are problems with the nvidia 8x.xx drivers and dual core and
multi socket cpu's.
McG.

Thanks. It would help if Leadtek made that known
Eric

snip



  #8  
Old December 25th 05, 08:21 AM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Yet another nVidia display driver that does not work.

On Sat, 24 Dec 2005 12:42:02 GMT, "McGrandpa"
wrote:


"Eric Booth" wrote in message
...

"@sh" wrote in message
...
The driver works fine...its your PC that doesn't!!!

Try booting into safe mode, remove all current NVidia drivers, reboot
back into normal mode and try reinstalling them again.

Cheers, Ash

I have a Leadtek 7800GT card and Leadtek only recommend the 77.77 driver.
It is OK but as I have an Intel Dual core CPU I am puzzled that they dont
recommend the latest nVidia driver
Eric Booth


Because there are problems with the nvidia 8x.xx drivers and dual core and
multi socket cpu's.


Really ? I'm not quite sure what you mean by multi-socket ( .. server
boards perhaps.. ?). However with a desktop/single-socket, multi-core
CPU system, I haven't noticed anything traumatic.

X2 4400+, 7800GTX/81.98, Win XP, A8N32-SLI (nForce4) Bios0502 or
0805.

More likely a MB BIOS issue for those with problems.

Software that doesn't do too well with HT is also likely to fail with
dual-core. Use Set Affinity for such problems.

John Lewis

McG.

snip



  #9  
Old December 25th 05, 12:59 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Yet another computer that doesn't work (was: Yet another nVidiadisplay driver that does not work.)

default schrieb:

Every 8x.xx driver has behaved the same including the new 81.98. During
install, the screen goes black with a blinking cursor in the top left and
the computer hangs. If I install the driver from safe mode, then the driver
installs ok, but on rebooting back to normal mode, the computer hangs with a
black screen.


And why do you think that this is a problem with the drivers? FYI: all
the 8x.xx drivers worked just fine on my computers. If they were faulty
as you claim they wouldn't. But the fact that they work fine on millions
of computer but not on yours should have brought you to the concolusion
that it's a fault of your system or from you but definitely not the drivers

Drivers up to and including 78.05 work just great.

For those who are interested, this is the relevant setup.

Windows XP Professional.
Tyan S2466N-4M mainboard.
AMD 762 northbridge, AMD 768 southbridge
Dual Athlon-MP 2600+ CPUs
2GB ECC registered RAM
BFG GF6800GT-OC 256MB AGP video card.

The 81.98 driver will load with a GF4 4200ti card but not with the 6800GT.


Ever thought about that perhaps it's your video card that cases the
problems? Certainly not.

Will they ever fix it so I can get the "improved dual CPU and dual core
performance"?


Why should they fix what ain't broken?

Benjamin
  #10  
Old December 25th 05, 01:01 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Yet another nVidia display driver that does not work.

McGrandpa schrieb:

Because there are problems with the nvidia 8x.xx drivers and dual core and
multi socket cpu's.


What problems should that be? The 8x.xx drivers work great on my Dual
XEON system at home, and they also work flawlessly on the Dual XEON and
Dual dualcore Opteron workstations at work...

Benjamin
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia display issues news.socket.net Nvidia Videocards 1 March 17th 05 11:57 PM
Please Help - Driver Update Problem Michael Enzweiler Nvidia Videocards 2 January 15th 05 04:34 PM
Still no gameplay. Could this be the problem? Ferrante Nvidia Videocards 14 December 16th 04 12:38 AM
AIW 9800pro and Age of Conquerors = Black screen axexango Ati Videocards 2 February 29th 04 04:11 PM
Response by Nvidia concerning HL2 *warning, lengthy post, strong opinion content, some bad langwidge* NC-17 rating administered... Dave Nvidia Videocards 28 September 14th 03 05:51 PM


All times are GMT +1. The time now is 10:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.