A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Nvidia Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

[SLI] 6800U problems



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old September 18th 05, 04:45 PM
gioski
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default [SLI] 6800U problems

'morning men... i've got a problem with two 6800U in sli mode... if i select
split frame rendering than using a game (eg.: vietcong2 multiplayer demo)
the game is ok but menu are wrong... the top part of the screen is ok but
the bottom refresh isn't fine.... if i select alternate frame rendering than
it seems it's all right... if i select sli antialias the game is really
slow.... my pc config is: (amd64 3500+, asus a8n-sli deluxe,1gb dualchannel
kingston hyperx cl2, 2x wd raptor 74gb 10000rpm...dx9.0c, i tried forceware
78.01 and 78.03) any hints?


  #2  
Old September 26th 05, 06:56 PM
Viđarr
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

You might also try upgrading to the latest ASUS nVIDIA chipset drivers for
the A8N-SLI Deluxe. I believe 6.65 is the latest version for both 32-bit
and 64-bit OSs. I recently installed "Chipset_WINXP32_V665.zip" and my
system (A8N-SLI Deluxe, FX-55, 2x XFX 6800U/SLI) improved significantly.
NOTE: This file unzips to a RAR file, so to install the drivers you'll need
WinRAR or some such.

I haven't checked the archives, so much of the following may already have
been mentioned...

One thing I found to be helpful in upgrading nVIDIA drivers in my dual 6800U
system is that it's necessary to uninstall the drivers from BOTH cards using
"Device Manager", then reboot. (I'm not certain that's absolutely
necessary, only that I did it and it worked.) You will then have to run the
Forceware setup program TWICE-once for each card-to install it on both
cards. It installs the drivers automatically on the correct cards on each
run. (I don't remember whether I had to reboot between them or not. If in
doubt, reboot.) When you've installed the FIRST card's drivers, you'll get
a message that life is better with two cards to enjoy all the benefits of
SLI mode. After you've successfully installed the SECOND card's drivers, a
little yellow callout will appear at the right end of the taskbar at the
bottom of the screen telling you that your machine is now SLI-capable.
Click on the CALLOUT (DO NOT click on the "X" in the callout). This brings
up a window that allows you to enable SLI mode.

If everything has worked this far and you want to be able to enable SLI
Antialiasing, go back to the nVIDIA site and search on "Coolbits" or "SLI
Antialiasing" if it's not obvious how to get there. Enabling SLI
Antialiasing involves some minor registry editing, so once you're in
"regedit", back up your registry before you change anything. (The nVIDIA
instructions don't mention backing it up first.) I have "Antialiasing" set
to "8x SLI Antialiasing" and "Anisotropic Filtering" set to 8x right now,
and everything seems to be working well. I haven't played any games with
the new drivers and settings so I don't know how this will work with them.

You can ignore SLI Antialiasing once you've enabled the capability, but
having it is nice. I haven't benchmarked it or seen benchmark results, but
I believe SLI Antialiasing is faster than individual card antialiasing in
SLI mode.

Viđarr



"gioski" wrote in message
.. .
'morning men... i've got a problem with two 6800U in sli mode... if i
select split frame rendering than using a game (eg.: vietcong2 multiplayer
demo) the game is ok but menu are wrong... the top part of the screen is
ok but the bottom refresh isn't fine.... if i select alternate frame
rendering than it seems it's all right... if i select sli antialias the
game is really slow.... my pc config is: (amd64 3500+, asus a8n-sli
deluxe,1gb dualchannel kingston hyperx cl2, 2x wd raptor 74gb
10000rpm...dx9.0c, i tried forceware 78.01 and 78.03) any hints?



 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Have you had problems with iiyama VM Pro 454 or 451 monitors? Irish Rover Homebuilt PC's 8 January 7th 05 11:29 PM
Sapphire Radeon 9800SE + Shuttle machine = Problems Jiri Kuukasjärvi General 2 September 12th 04 11:17 AM
Omega Drivers Striker Ati Videocards 14 June 10th 04 02:40 PM
Major Computer Problems Toronto Garage Door Company General 20 November 13th 03 09:41 PM
FX problems. Drivers or hardware? NickNick Nvidia Videocards 6 September 15th 03 12:01 AM


All times are GMT +1. The time now is 02:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.