A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Nvidia Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Fx5200 card only shows video in 16 colours



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old September 1st 05, 12:05 PM
Martin
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Fx5200 card only shows video in 16 colours

I've installed a GeForce FX 5200 card in my PC and the installation went
fine, however, when I run any type of video clip (avi, mpeg, real,
Quicktime) in any player, the video looks washed out and appears to be
running in something like 16 colours. The normal screen display is fine in
either 16 or 32 bit.

I deleted the driver and rebooted the machine and tried running the video
with the default Mickytsoft driver and the video displayed fine, so its
something up either with the Nvidia driver or I'm missing something in the
settings.

Any help appreciated!!

Martin



  #2  
Old September 1st 05, 04:19 PM
Sune Storgaard
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Martin wrote:
I've installed a GeForce FX 5200 card in my PC and the installation
went fine, however, when I run any type of video clip (avi, mpeg,
real, Quicktime) in any player, the video looks washed out and
appears to be running in something like 16 colours. The normal screen
display is fine in either 16 or 32 bit.


Well known bug, nvidia has fixed it in their latest driver. Download it
he
http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp

--
This episode is called: "an elephant ****s a pig".
But the networks had it changed to "an elephant makes love to a pig".
Which is kind of silly, because if an elephant was on top of the pig,
it wouldnt be making love to it, it would be ****ing it ! [Trey Parker]


  #3  
Old September 1st 05, 11:58 PM
Martin
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default


"Sune Storgaard" wrote in message
...
Martin wrote:
I've installed a GeForce FX 5200 card in my PC and the installation
went fine, however, when I run any type of video clip (avi, mpeg,
real, Quicktime) in any player, the video looks washed out and
appears to be running in something like 16 colours. The normal screen
display is fine in either 16 or 32 bit.


Well known bug, nvidia has fixed it in their latest driver. Download it
he
http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp

--
This episode is called: "an elephant ****s a pig".
But the networks had it changed to "an elephant makes love to a pig".
Which is kind of silly, because if an elephant was on top of the pig,
it wouldnt be making love to it, it would be ****ing it ! [Trey Parker]



Funnily enough, I actually found a post elsewhere saying that all the latest
drivers had this bug and that it was sorted by installing one of the older
drivers. Which I've done and now all is well.

****es you off though when these ****wits stick alphaware on their CD's
pretending it's proper software.

Thanks anyway

Martin



  #4  
Old September 2nd 05, 02:49 AM
Sune Storgaard
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Martin wrote:
Funnily enough, I actually found a post elsewhere saying that all the
latest drivers had this bug and that it was sorted by installing one
of the older drivers. Which I've done and now all is well.


What driver version you actually got ?
Accoring to the changelogs, the problem was introduced in 77.72 (maybe
earlier) , and fixed in 77.76,and not present in 77.77 (latest official).

If its the overlay gamma problem you experience, i dont think you have the
very latest drivers. You mention a cd, how about fetching the latest from
the url i gave ? I have seen the problem on a pile of pc's, and upgrading to
77.76(or 77) did the job on all of them.

Try the temporary fix mentioned he
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=5754

If that does the trick, im 99% sure a very latest driver will too

--
This episode is called: "an elephant ****s a pig".
But the networks had it changed to "an elephant makes love to a pig".
Which is kind of silly, because if an elephant was on top of the pig,
it wouldnt be making love to it, it would be ****ing it ! [Trey Parker]


 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS printers/parts trays, printheads -- oki fujitsu dl3700 dl3800 hp genicom epson ibm dec jetdirect laserjet lexmark qms okidata microline 320 ml320 393 tally printronix tektronix qms toshiba zebra otc ibm intermec 7755 boul st laurent montreal ca cisco Printers 2 May 22nd 05 02:05 AM
pc problems after g card upgrade + sp2 ben reed Homebuilt PC's 9 November 30th 04 01:04 AM
Tyan K8S Pro S2882: installing a PCI video card Andy Kuo General 1 November 5th 04 03:10 AM
fx 5200 sweet deal but will it work ? Skybuck Flying General 20 May 12th 04 05:31 PM
Radeon 7500 Saphire Windows ME Problem Pamela and Howard Signa Gateway Computers 5 February 17th 04 10:07 PM


All times are GMT +1. The time now is 04:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.