A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Ati Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

ATI Raydeon Mobility Missing Memory



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old December 11th 03, 12:44 AM
George
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default ATI Raydeon Mobility Missing Memory

My IBM laptop seems to be missing some of it's video memory. This
machine (IBM a31 2652-d4u) formerly had 32Mb of video memory(ATI
Raydeon Mobility 7500), but now only reports 16Mb. I'm guessing this
occured about a week ago when the machine blue screened on me. I
didn't pay much attention to the message at the time, just rebooted.

I've confirmed the fact that I'm not insane by looking up the specs of
my machine at IBM, they report 32Mb of video memory. I've reset the
BIOS, reloaded the OS (w2k), used the latest drivers from IBM, and
used PCDoctor for DOS to check the video card. PCDoctor reports all
tests passed, and also says the card has 16Mb of video memory!!!

Where did my memory go???? Any ideas or help would be appreciated!
  #2  
Old December 12th 03, 03:44 AM
Steve D
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

i remember seeing this brought up before...i think it actually has something
to do with the version of directX you have strange as that may sound....it
gets mis reported for some reason...sorry i cant be more specific
Steve
"George" wrote in message
m...
My IBM laptop seems to be missing some of it's video memory. This
machine (IBM a31 2652-d4u) formerly had 32Mb of video memory(ATI
Raydeon Mobility 7500), but now only reports 16Mb. I'm guessing this
occured about a week ago when the machine blue screened on me. I
didn't pay much attention to the message at the time, just rebooted.

I've confirmed the fact that I'm not insane by looking up the specs of
my machine at IBM, they report 32Mb of video memory. I've reset the
BIOS, reloaded the OS (w2k), used the latest drivers from IBM, and
used PCDoctor for DOS to check the video card. PCDoctor reports all
tests passed, and also says the card has 16Mb of video memory!!!

Where did my memory go???? Any ideas or help would be appreciated!



 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
still got performance problems with P4P800-E and Prescott Johnny Asus Motherboards 13 December 2nd 04 03:48 PM
Asus A7N8X-X and AMD Athlon XP 3200+ Information Scavenger Asus Motherboards 30 November 9th 04 09:30 PM
Do I have a memory problem? Prince of Orange Homebuilt PC's 3 October 20th 04 08:43 PM
Athlon 64 queries Spiro AMD x86-64 Processors 11 September 19th 04 01:30 AM
Disk to disk copying with overclocked memory JT General 30 March 21st 04 02:22 AM


All times are GMT +1. The time now is 12:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.