A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Motherboards » Asus Motherboards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

A7N8X DL and SD/MMC on USB3



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old December 6th 03, 09:00 PM
EdgarV
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default A7N8X DL and SD/MMC on USB3

Hi,

I have an MP3 player (with 256Mb onboard and 256Mb SD/MMC) that I
connect to my A7N8X DL. That works fine as long as I use one of the
four USB ports thats is already mounted on the motherboard.
When I try to use 'USB3', which is connected to the front USB
connectors of my Aopen case, it does not work that well anymore.
Sometimes it looks ok (but I then get I/) errors), other times the 2
mass storage drives are not even recognised.

I then added an 6 in 1 card reader to my system. It also included USB,
firewire and audio. I connected the USB cables of this reader to the
same USB3 connector on the motherboard. When I now connect the MP3
player to the USB port, the results are similar.
I removed the MMC/SD card from my MP3 player and inserted it in the
6in1 reader. Similar results! Impossible to copy files to or from the
SD/MMC card.

Is USB3 different from the other two USB hubs on this motherboard? And
how to explain this strange behaviour?

Edgar
  #2  
Old December 6th 03, 09:48 PM
Mike Miller
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Are you hooking up all the wires from the case or just 8 of them? I had to
hook up the "extra" ground wire to get the fronts to work correctly. This
was on a different case than yours though.

mike in montana


"EdgarV" wrote in message
...
Hi,

I have an MP3 player (with 256Mb onboard and 256Mb SD/MMC) that I
connect to my A7N8X DL. That works fine as long as I use one of the
four USB ports thats is already mounted on the motherboard.
When I try to use 'USB3', which is connected to the front USB
connectors of my Aopen case, it does not work that well anymore.
Sometimes it looks ok (but I then get I/) errors), other times the 2
mass storage drives are not even recognised.



  #3  
Old December 7th 03, 11:30 AM
EdgarV
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Both the case's USB connectors I used initially and the 6in1 reader
have 2 pairs of 4 wires for USB. I do not have the feeling this is the
issue.

Are you hooking up all the wires from the case or just 8 of them? I had to
hook up the "extra" ground wire to get the fronts to work correctly. This
was on a different case than yours though.

mike in montana


"EdgarV" wrote in message
.. .
Hi,

I have an MP3 player (with 256Mb onboard and 256Mb SD/MMC) that I
connect to my A7N8X DL. That works fine as long as I use one of the
four USB ports thats is already mounted on the motherboard.
When I try to use 'USB3', which is connected to the front USB
connectors of my Aopen case, it does not work that well anymore.
Sometimes it looks ok (but I then get I/) errors), other times the 2
mass storage drives are not even recognised.



  #4  
Old December 7th 03, 03:54 PM
AJ
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default



Both the case's USB connectors I used initially and the 6in1 reader
have 2 pairs of 4 wires for USB. I do not have the feeling this is the
issue.

A little known fact is a USB device is only loaded on the slot you
first installed it on. Some devices have ways of dealing with this
issue but many do not. Someone may reply that this info is false and
they have never had this trouble but YMMV.
------------
When your PC gives a little they give a lot.
http://www.dslreports.com/forum/disco
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.