A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Processors » Overclocking AMD Processors
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

USB/Firewire combo card problem



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old November 8th 03, 08:42 PM
Bruin
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default USB/Firewire combo card problem


Sorry, I am a bit long winded!
A couple months ago I purchased a USB/Firewire combo card from Newegg.com.
As follows:
Koutech IO-FUTURE IO-PFU330 FIREWIRE/1394 + usb 2.0 COMBO PCI OEM

Installed it & it ran great. I used it for an external hard drive, flash
drive, mouse, no problems at all. I was using Win98 at the time. Since
then I had to upgrade to WinXP & got Pro. I loaded up XP & got the video
drivers in & then proceeded to try & use my external drive where I had
everything backed up & all my hardware drivers. As soon as I turned it on,
Windows saw it & all, but the moment I tried to access it BAM! instant
reboot. Everytime I tried to access it. Acomdata 80 gig external
USB/firewire drive.

To get all I needed off the drive, I pulled the card out & enabled the
onboard USB1 & it installed fine. Windows warned me that I was using a 2.0
device on a old USB but it worked, although very slowly. After I got all I
needed & downloaded over 100meg of patches from MS, everything seemed
fat-n-happy so... I disabled the onboard USB & attempted to reinstall the
2.0
card. NO POST. No matter what PCI slot I used the card would not let my
machine even beep. So I RMA'd it & Newegg got the new card in my hands in 8
days (hats off to Newegg).

The new card seemed ok, I can boot my machine with it, but I still get the
rebooting problem when trying to access the external drive. PLUS the USB
mouse won't work (worked with 98SE). The flash drive is the only thing that
works. I have tried the card in 3 different PCI slots.

Anyone got any ideas?

System specs:

Soyo KT7 Dragon Plus VIA266A
AMD XP 1800+
1 gig RAM on 2 sticks Mushkin DDR
Gainward ti4200 Gforce4
Realtek NIC
Antec 400watt PS

TIA

regards
Joe S.


 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video card problem Bruce General 3 July 5th 04 08:30 AM
Flash card reader: write problem... KILOWATT General 7 June 1st 04 12:19 AM
Sound card problem Phileas General 10 May 9th 04 10:55 PM
Graphic card problem Shep© General 2 November 25th 03 12:16 PM
USB/Firewire combo card problem Bruin General 0 November 8th 03 02:28 AM


All times are GMT +1. The time now is 02:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.