A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Nvidia Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Winfast PVR - audio codec?



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old July 28th 03, 11:51 AM
Geoff Hicks
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Winfast PVR - audio codec?

Hello,

I am quite sucessfully using a Winfast A-180TDH Cinema card and the
bundled Winfast PVR program to capture TV. After using the default
mpeg2 capture configuration, I set up a new config using DivX 505 for
video coding but am having a problem with the audio codec. The video
is captured fine and plays back fine with the DivX player.

I installed a Fraunoffer (sp?) mp3 audio codec and it shows in the
Win98SE multimedia/devices/audio list but it doesn't appear in the
drop-down list of audio codecs in the Winfast PVR "capture
configuration" setup. Neither do some of the other (apparently)
installed audio codecs.

Can anyone let me know why some of the audio codecs don't appear in
the Winfast PVR capture configuration setup?

Better still, can anyone advise which audio codec they have used with
Winfast PVR for good results and where to get it, etc.?

Thanks and regards,

Geoff.
  #2  
Old July 28th 03, 09:11 PM
Use.Netuser.01
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

The codec's you mention may only be direct show filters.
Download AVIcodec which will list actual Audio/Video [de]coders and Direct
Show filters.

"Geoff Hicks" wrote in message
om...
Hello,

I am quite sucessfully using a Winfast A-180TDH Cinema card and the
bundled Winfast PVR program to capture TV. After using the default
mpeg2 capture configuration, I set up a new config using DivX 505 for
video coding but am having a problem with the audio codec. The video
is captured fine and plays back fine with the DivX player.

I installed a Fraunoffer (sp?) mp3 audio codec and it shows in the
Win98SE multimedia/devices/audio list but it doesn't appear in the
drop-down list of audio codecs in the Winfast PVR "capture
configuration" setup. Neither do some of the other (apparently)
installed audio codecs.

Can anyone let me know why some of the audio codecs don't appear in
the Winfast PVR capture configuration setup?

Better still, can anyone advise which audio codec they have used with
Winfast PVR for good results and where to get it, etc.?

Thanks and regards,

Geoff.



  #3  
Old July 29th 03, 05:07 AM
Geoff Hicks
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Hi,

Thanks for the hint. I will try your suggestion but am currently in
Pakistan, where the connections are horribly slow.

Presuming what you say is correct, can you suggest a good direct show
audio filter (and where to get it)?

Thanks,

Geoff.

"Use.Netuser.01" wrote in message ...
The codec's you mention may only be direct show filters.
Download AVIcodec which will list actual Audio/Video [de]coders and Direct
Show filters.

  #4  
Old July 29th 03, 07:31 AM
Mark Leuck
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default


"Geoff Hicks" wrote in message
om...
Hello,

I am quite sucessfully using a Winfast A-180TDH Cinema card and the
bundled Winfast PVR program to capture TV. After using the default
mpeg2 capture configuration, I set up a new config using DivX 505 for
video coding but am having a problem with the audio codec. The video
is captured fine and plays back fine with the DivX player.

I installed a Fraunoffer (sp?) mp3 audio codec and it shows in the
Win98SE multimedia/devices/audio list but it doesn't appear in the
drop-down list of audio codecs in the Winfast PVR "capture
configuration" setup. Neither do some of the other (apparently)
installed audio codecs.

Can anyone let me know why some of the audio codecs don't appear in
the Winfast PVR capture configuration setup?

Better still, can anyone advise which audio codec they have used with
Winfast PVR for good results and where to get it, etc.?

Thanks and regards,


You have to use the audio codec from the sound card not an MP3 addon


  #5  
Old August 1st 03, 02:44 AM
Use.Netuser.02
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

"Geoff Hicks" wrote
What you doing in Pakistan? I'm just back from a 5 month stint in India

so I
know what you mean as outside major cities my connection was around 10k.


Thanks for the extra info.

I am in Pakistan in connection with some oil exploration in the
western part of the country - quite near the Afgan border, so there
are a few security issues!


You Ozzies have no fear. Just spent 9 months in your fine country and
travelled from West to East and South to North. Had a ball ;-)

I will be here for a few more days then back home (Australia) where I
will try out your suggestions.

Another question. Are you posting via Google Groups (which I am)? If
so, perhaps you can tell me how come I can post a new message to any
group but can only reply to messages in some groups? Any idea?


Nope, sorry I always use my regular German free News server but as a backup
I also have my regular ISP and an old but still functional Compuserve
account as backups (Nice of them isn't it).
You can get free [text only] newsgroup access here ...
http://news.cis.dfn.de/
Just click News.Individual.Net and it'll take you to the registration page.
Cheers


 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Front Panel Audio hook-ups A7V8X-X DGD Asus Motherboards 1 February 18th 05 04:21 AM
pc problems after g card upgrade + sp2 ben reed Homebuilt PC's 9 November 30th 04 02:04 AM
Multimedia center 9.02 ..........no audio codec for capture on VIVO but 9.01 does [email protected] Ati Videocards 1 September 18th 04 03:56 PM
A7N8X onboard audio EMI problem - corrected time stamp hupjack Asus Motherboards 9 July 14th 04 03:07 AM
MB and Audio advice, please - integration of APU and codec Jay Williams Homebuilt PC's 2 January 25th 04 01:06 AM


All times are GMT +1. The time now is 09:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.