A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Ati Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

not the same old B&W problem (I don't think)



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old July 9th 04, 01:15 AM
Brian Lee
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default not the same old B&W problem (I don't think)

Good evening all,

I posted this problem to another group, though I haven't gotten any
responses. Since it is a direct ATI video card problem, perhaps I
started in the wrong place to begin with.

About a week and a half ago, I
switched from an Nvidia Ti-4200 card with S-video TV-out to a Radeon
9700 Pro, also w/ S-video out. My TV does not have S-video, so it was
hooked up to the Nvidia card through an S-video-composite converter
cable (I am in the states, NTSC format). Never did I have a problem
with color on the Nvidia card, and to my knowledge, I never had to set
the driver to
output a composite signal, though it may have detected this in the
default setup. Using the exact same television and cable, I cannot
make the Radeon output color to the television. I've read several
fixes to the problem, mostly revolving around bad cables and
converting the S-video signal to composite. The problem is, I've
already done that, and I can verify that both my cable works and the
TV does support the conversion because it worked with the old card.
Is this primarily a driver issue with ATI, or has someone else ran
across this problem? I am hesitant to spend money on any new
hardware, because the old hardware definitely works, at least with my
old video card. Maybe the S-video out on the Radeon is 4-pin instead
of 7-pin, or vice versa. I am just fishing for ideas. The card
unfortunately does not have composite out, otherwise I probably would
be home free. It really is a
much better card, in terms of 3D performance, than my other, and I
don't want to switch back if at all possible. Thanks in advance,
-Brian
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shortcut problem (southbridge burn) Ian Homebuilt PC's 4 December 14th 04 10:33 PM
Help needed with unidentified problem ^MisterJingo^ General 3 November 23rd 04 05:45 AM
Mouse Problem Jeff Homebuilt PC's 0 October 1st 04 06:44 AM
help with possible video card problem diagnostic mark497 Homebuilt PC's 1 September 16th 04 09:59 AM
Boot Problem with Win2000 AMD 2500 XP - A-Bit KD7A system TMgo Homebuilt PC's 2 August 17th 04 10:03 AM


All times are GMT +1. The time now is 08:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.