A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Nvidia Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

xfx fx5900 error



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old August 23rd 04, 12:11 PM
Bushy
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default xfx fx5900 error

hope you guys can be of some help.

I purchsed this card off ebay, knowing full well that it was having
problems. The seller reported blue screens with "irq not less or equal"
errors. After looking them up online, it appeared that was most likely a
hardware conflict or dodgy ram, i'll have one bid i thought.

(un)fortunately my one bid won the thing, and it arrived today.

I uninstalled the drivers i had, and installed the "new" card. The problems
were almost immediate. thin blue lines the vertical length of the srceen
during post, then blue and grey lines for the windows xp booting screen,
then ....nothing. the screen went into sleep mode, like it was recieving no
signal.

any ideas anyone? could it be a power issue? could the ram on the card be
stuffed? could it be a different wy of reporting teh same error the seller
had?

Help would be much appreciated.

Cheers
Bushy


  #2  
Old August 23rd 04, 06:20 PM
deimos
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Bushy wrote:

hope you guys can be of some help.

I purchsed this card off ebay, knowing full well that it was having
problems. The seller reported blue screens with "irq not less or equal"
errors. After looking them up online, it appeared that was most likely a
hardware conflict or dodgy ram, i'll have one bid i thought.

(un)fortunately my one bid won the thing, and it arrived today.

I uninstalled the drivers i had, and installed the "new" card. The problems
were almost immediate. thin blue lines the vertical length of the srceen
during post, then blue and grey lines for the windows xp booting screen,
then ....nothing. the screen went into sleep mode, like it was recieving no
signal.

any ideas anyone? could it be a power issue? could the ram on the card be
stuffed? could it be a different wy of reporting teh same error the seller
had?

Help would be much appreciated.

Cheers
Bushy



I'm thinking the guy tried a RF mod on it or overvolting. That's a
little too messed up and any retail card could have easily been RMA'd.
The seller most likely fub'd it himself.

Also, IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL errors aren't always indicative of hardware
problems. Bad chipset driver (like older VIA's and cheap mobos) have
that problem too. So did some earlier Detonators with certain
configurations.

There's nothing you can do if the ram is bad, so you're stuck with a
lemon. Make it lemonade and give him some crap feedback though Just
for ****s and giggles.
  #3  
Old August 25th 04, 06:04 AM
Bushy
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default


"deimos" wrote in message
...
Bushy wrote:

hope you guys can be of some help.

I purchsed this card off ebay, knowing full well that it was having
problems. The seller reported blue screens with "irq not less or equal"
errors. After looking them up online, it appeared that was most likely a
hardware conflict or dodgy ram, i'll have one bid i thought.

(un)fortunately my one bid won the thing, and it arrived today.

I uninstalled the drivers i had, and installed the "new" card. The

problems
were almost immediate. thin blue lines the vertical length of the srceen
during post, then blue and grey lines for the windows xp booting screen,
then ....nothing. the screen went into sleep mode, like it was recieving

no
signal.

any ideas anyone? could it be a power issue? could the ram on the card

be
stuffed? could it be a different wy of reporting teh same error the

seller
had?

Help would be much appreciated.

Cheers
Bushy



I'm thinking the guy tried a RF mod on it or overvolting. That's a
little too messed up and any retail card could have easily been RMA'd.
The seller most likely fub'd it himself.

Also, IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL errors aren't always indicative of hardware
problems. Bad chipset driver (like older VIA's and cheap mobos) have
that problem too. So did some earlier Detonators with certain
configurations.

There's nothing you can do if the ram is bad, so you're stuck with a
lemon. Make it lemonade and give him some crap feedback though Just
for ****s and giggles.



well, after some futzing about with xfx tech support, they tell me to join
the forums on their web page. lo and behold what do i find? dozens of
unhappy xfx 5900 variant owners not happy, with vertical lines on startup
and no windows. lucky for them they bought their cards from retailers, so
the tech administartors response is, not surprisingly, RMA the thing. Not
and option for me.now i wait to see if there is actually a service or
repairs centre in australia that can fix my paperweight.


  #4  
Old August 26th 04, 06:31 PM
Darthy
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

On Mon, 23 Aug 2004 11:11:00 GMT, "Bushy"
wrote:

hope you guys can be of some help.

I purchsed this card off ebay, knowing full well that it was having
problems. The seller reported blue screens with "irq not less or equal"
errors. After looking them up online, it appeared that was most likely a
hardware conflict or dodgy ram, i'll have one bid i thought.

(un)fortunately my one bid won the thing, and it arrived today.

I uninstalled the drivers i had, and installed the "new" card. The problems
were almost immediate. thin blue lines the vertical length of the srceen
during post, then blue and grey lines for the windows xp booting screen,
then ....nothing. the screen went into sleep mode, like it was recieving no
signal.

any ideas anyone? could it be a power issue? could the ram on the card be
stuffed? could it be a different wy of reporting teh same error the seller
had?



TIP: When someone says "Video card maybe bad" - take it for what its
worth. Unless you can actually SEE the problem... you end up buying a
paper weight. The original owner could have RMA'd the card...

But hey... at least you're not like the BRIT who bitched and moaned
because a guy should him a "dead" card with the statement "this card
is dead" - He thought the seller was an idiot and didn't do someting
right.... so he lost about $50.... but he was an idiot and calling the
seller a "liar"... bwahahaha...

Getting the card serviced.... if not from XFX, is not likely...
period. See how much they would charge for a repair/replacement...
and if the card was stolen, then thats another issue...

Last year... a guy bought a junky 5200 from the store, but there was a
Ti4200 in the box. We figured out that some idiot did a bait & switch
(bought the 5200 to "upgrade" his 4200 and got a "refund") ... so this
guy came out AHEAD... Bwahahahah!!



- - - - -
Remember: In the USA - it is dangeroud to draw or write about Heir Bush in a negative way. The police or SS are called, people threaten to kill you. (What country is this again?)

- Fahrenheit 9/11 - Unless you see it for yourself, don't call it "a bunch of lies"... that would be unAmerican.
- White House blows cover of an undercover agent because her husband said there were no WMD (before the USA started the war) - her job was finding terrorist.
God bless the land of the free. Where you can burn the Constitution... Ashcroft does it every day.
  #5  
Old August 27th 04, 07:09 AM
Bushy
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default




yep, the old once bitten thing might stik in my head for a while now....

damn me and my bargain hunting


"Darthy" wrote in message
...
On Mon, 23 Aug 2004 11:11:00 GMT, "Bushy"
wrote:

hope you guys can be of some help.

I purchsed this card off ebay, knowing full well that it was having
problems. The seller reported blue screens with "irq not less or equal"
errors. After looking them up online, it appeared that was most likely a
hardware conflict or dodgy ram, i'll have one bid i thought.

(un)fortunately my one bid won the thing, and it arrived today.

I uninstalled the drivers i had, and installed the "new" card. The

problems
were almost immediate. thin blue lines the vertical length of the srceen
during post, then blue and grey lines for the windows xp booting screen,
then ....nothing. the screen went into sleep mode, like it was recieving

no
signal.

any ideas anyone? could it be a power issue? could the ram on the card be
stuffed? could it be a different wy of reporting teh same error the

seller
had?



TIP: When someone says "Video card maybe bad" - take it for what its
worth. Unless you can actually SEE the problem... you end up buying a
paper weight. The original owner could have RMA'd the card...

But hey... at least you're not like the BRIT who bitched and moaned
because a guy should him a "dead" card with the statement "this card
is dead" - He thought the seller was an idiot and didn't do someting
right.... so he lost about $50.... but he was an idiot and calling the
seller a "liar"... bwahahaha...

Getting the card serviced.... if not from XFX, is not likely...
period. See how much they would charge for a repair/replacement...
and if the card was stolen, then thats another issue...

Last year... a guy bought a junky 5200 from the store, but there was a
Ti4200 in the box. We figured out that some idiot did a bait & switch
(bought the 5200 to "upgrade" his 4200 and got a "refund") ... so this
guy came out AHEAD... Bwahahahah!!



- - - - -
Remember: In the USA - it is dangeroud to draw or write about Heir Bush in

a negative way. The police or SS are called, people threaten to kill you.
(What country is this again?)

- Fahrenheit 9/11 - Unless you see it for yourself, don't call it "a bunch

of lies"... that would be unAmerican.
- White House blows cover of an undercover agent because her husband said

there were no WMD (before the USA started the war) - her job was finding
terrorist.
God bless the land of the free. Where you can burn the Constitution...

Ashcroft does it every day.


 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A7N8X Motherboard Low Temperature Sensitivity, CMOS Checksum Error kony General 6 October 18th 04 05:38 AM
Problems installing Nvidia drivers on SuSE Linux 9.1 with kernel2.6.7 with gcc 3.3.3 Tamer Nvidia Videocards 3 June 23rd 04 11:53 AM
Getting a weird Promise RAID (Win XP) error with my ASUS P4C800 Deluxe M. B. Asus Motherboards 5 February 9th 04 12:19 AM
FIC or HIS for a 9600Pro? Phrederick General 8 December 16th 03 12:17 PM
FIC or HIS for a 9600Pro? Phrederick Ati Videocards 8 December 16th 03 12:17 PM


All times are GMT +1. The time now is 03:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.