A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » System Manufacturers & Vendors » Compaq Computers
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Help! Harddisk imagecopy 1:1 Evo N1020v --> boot problem



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old November 18th 03, 11:04 AM
Dieter
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Help! Harddisk imagecopy 1:1 Evo N1020v --> boot problem

Hi NG,
I copy the original disk drive (IBM Travelstar IC25N030ATCS04-0) of
the Evo N1020v to a second backup HDD (12GB) with Ghost 7.5. THe copy
was made on a Compaq Armada E500, because I have an adapter for the
second HDD. Booting of the copied HDD in the Evo failed! - I get only
a blinking cursor in the top left corner.
When I put this HDD into my Armada E500, the notbook boots without any
problems.
When I install WIN2K an the 12GB HDD the Evo can boot from this drive
What can I do to make an image backup of my HDD, that is able to boot?

Thank's in advance.
Peter
  #2  
Old November 18th 03, 01:16 PM
Willard
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

I don't know about Ghost7.5, but with Ghostpe or Ghost2003 you can make
a sector by sector copy of your C: drive that will include a diagnostic
partition, by using a PCMCIA card connection for the 'copy to' HDD..

Does the Evo use a diagnostic partition???

I boot from A: with MS-DOS plus Ghost on a floppy and use the command:
Ghost -IR or Ghostpe -IR on my Prosignia161 (same as Armada1700)..

Apricorn's EZ-GIG program, using the PCMCIA expansion card, will also
make an exact copy (not an image) of the C: drive..

Willard

Dieter wrote:

Hi NG,
I copy the original disk drive (IBM Travelstar IC25N030ATCS04-0) of
the Evo N1020v to a second backup HDD (12GB) with Ghost 7.5. THe copy
was made on a Compaq Armada E500, because I have an adapter for the
second HDD. Booting of the copied HDD in the Evo failed! - I get only
a blinking cursor in the top left corner.
When I put this HDD into my Armada E500, the notbook boots without any
problems.
When I install WIN2K an the 12GB HDD the Evo can boot from this drive
What can I do to make an image backup of my HDD, that is able to boot?

Thank's in advance.
Peter

 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P4R800-VM boot device selection problem Nick Payne Asus Motherboards 0 January 4th 05 09:26 AM
Disk boot failure insert system disk and press enter Lambo Homebuilt PC's 4 October 14th 04 01:42 AM
A7N8X Deluxe - at boot time it tried to boot from network Alex Hunsley Asus Motherboards 5 September 23rd 04 07:03 PM
Hard drive that boots elsewhere refuses to boot in this machine Simon O'Connor General 9 July 22nd 03 06:34 AM
Dual Boot, How? Paul \(Erie\) General 1 June 24th 03 04:36 PM


All times are GMT +1. The time now is 05:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.