A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Nvidia Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Nvidia Geforce 6800 GS help



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old January 4th 06, 10:26 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Nvidia Geforce 6800 GS help

Nvidia Geforce 6800 GS
AMD Athlon 64 Processor 3200+
Samsung 80gig SATA HD
2Gig Dual memory
17 '' tft Hercules monitor

I have got the above specs but I have a problem when the pc is turned on
first thing in the day..... Everything starts fine, when I get the log on to
windows screen I can log on. But then I get some of the screen showing some
tiny white dotted areas, I can still continue to log on.
Windows start even tho its slow anyway..... when all my icons show on
desktop after a couple of minutes I get columns of the tiny white dots all
across my screen and then the screen goes completely black although pc is
still running so I have to hit the off button to close it down.
When I reboot the pc it runs perfect.

I don't think its the monitor has it was fine until I built this pc which is
about 2 months old and has been doing it since then.. Has its a new pc I
have installed the latest drivers for everything
Any Ideas would be appreciated

Shaz x x x



  #2  
Old January 5th 06, 01:33 AM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Nvidia Geforce 6800 GS help


"Shaz x x x" wrote in message
...
Nvidia Geforce 6800 GS
AMD Athlon 64 Processor 3200+
Samsung 80gig SATA HD
2Gig Dual memory
17 '' tft Hercules monitor

I have got the above specs but I have a problem when the pc is turned on
first thing in the day..... Everything starts fine, when I get the log on

to
windows screen I can log on. But then I get some of the screen showing

some
tiny white dotted areas, I can still continue to log on.
Windows start even tho its slow anyway..... when all my icons show on
desktop after a couple of minutes I get columns of the tiny white dots all
across my screen and then the screen goes completely black although pc is
still running so I have to hit the off button to close it down.
When I reboot the pc it runs perfect.

I don't think its the monitor has it was fine until I built this pc which

is
about 2 months old and has been doing it since then.. Has its a new pc I
have installed the latest drivers for everything
Any Ideas would be appreciated

Shaz x x x



Daft question, but have you plugged in the power to the card, I believe this
card needs 2 molex?
What about core clock speeds, have these been changed in windows?
Is the voltage setting correct in the bios?

SlicK


  #3  
Old January 5th 06, 03:10 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Nvidia Geforce 6800 GS help

Slick the Original schrieb:
"Shaz x x x" wrote
Nvidia Geforce 6800 GS


Daft question, but have you plugged in the power to the card, I believe this
card needs 2 molex?


It needs one PCIe Molex connector.

Cu, Michael
  #4  
Old January 5th 06, 06:29 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Nvidia Geforce 6800 GS help


"Michael Tipotsch" wrote in message
...
Slick the Original schrieb:
"Shaz x x x" wrote
Nvidia Geforce 6800 GS


Daft question, but have you plugged in the power to the card, I believe

this
card needs 2 molex?


It needs one PCIe Molex connector.

Cu, Michael


So why does the power splitter/connecter come with 2 molex sockets?
My 6800GS has 2 also the 6800 ultra does.
http://www.nvnews.net/previews/gefor...nnectors_s.jpg



  #5  
Old January 5th 06, 07:26 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Nvidia Geforce 6800 GS help



Plug in some extra power if you want to overclock. Can't hurt !!!

Welli think it can't


On Thu, 05 Jan 2006 18:29:48 GMT, "Slick the Original"
wrote:


"Michael Tipotsch" wrote in message
...
Slick the Original schrieb:
"Shaz x x x" wrote
Nvidia Geforce 6800 GS


Daft question, but have you plugged in the power to the card, I believe

this
card needs 2 molex?


It needs one PCIe Molex connector.

Cu, Michael


So why does the power splitter/connecter come with 2 molex sockets?
My 6800GS has 2 also the 6800 ultra does.
http://www.nvnews.net/previews/gefor...nnectors_s.jpg



  #6  
Old January 5th 06, 08:13 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Nvidia Geforce 6800 GS help

Just to say thanks guys I will look into some of the suggestions
cheers again )

shaz x x x

"Miltion" Milton Adler wrote in message
...


Plug in some extra power if you want to overclock. Can't hurt !!!

Welli think it can't


On Thu, 05 Jan 2006 18:29:48 GMT, "Slick the Original"
wrote:


"Michael Tipotsch" wrote in message
...
Slick the Original schrieb:
"Shaz x x x" wrote
Nvidia Geforce 6800 GS

Daft question, but have you plugged in the power to the card, I
believe

this
card needs 2 molex?

It needs one PCIe Molex connector.

Cu, Michael


So why does the power splitter/connecter come with 2 molex sockets?
My 6800GS has 2 also the 6800 ultra does.
http://www.nvnews.net/previews/gefor...nnectors_s.jpg





  #7  
Old January 6th 06, 02:50 AM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Nvidia Geforce 6800 GS help

"Shaz x x x" wrote in message
...
Nvidia Geforce 6800 GS
AMD Athlon 64 Processor 3200+
Samsung 80gig SATA HD
2Gig Dual memory
17 '' tft Hercules monitor

I have got the above specs but I have a problem when the pc is turned on
first thing in the day..... Everything starts fine, when I get the log on
to
windows screen I can log on. But then I get some of the screen showing
some
tiny white dotted areas, I can still continue to log on.
Windows start even tho its slow anyway..... when all my icons show on
desktop after a couple of minutes I get columns of the tiny white dots all
across my screen and then the screen goes completely black although pc is
still running so I have to hit the off button to close it down.
When I reboot the pc it runs perfect.

I don't think its the monitor has it was fine until I built this pc which
is
about 2 months old and has been doing it since then.. Has its a new pc I
have installed the latest drivers for everything
Any Ideas would be appreciated

Shaz x x x


Try underclocking your card's 2D clock just to see if the dots disappear.

Here is the CoolBits registry hack which exposes a clock frequency
adjustment facility in nVidia Settings.
http://downloads.guru3d.com/download...t=815#download

Tony.


  #8  
Old January 7th 06, 09:17 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Nvidia Geforce 6800 GS help

Slick the Original schrieb:
"Michael Tipotsch" wrote in message
...

Slick the Original schrieb:

"Shaz x x x" wrote

Nvidia Geforce 6800 GS


Daft question, but have you plugged in the power to the card, I believe


this

card needs 2 molex?


It needs one PCIe Molex connector.

Cu, Michael



So why does the power splitter/connecter come with 2 molex sockets?
My 6800GS has 2 also the 6800 ultra does.
http://www.nvnews.net/previews/gefor...nnectors_s.jpg


Sorry, I didn't know that the GS is also available for AGP now.

Cu, Michael
  #9  
Old January 8th 06, 05:09 PM posted to alt.comp.periphs.videocards.nvidia
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Nvidia Geforce 6800 GS help


"Michael Tipotsch" wrote in message
...
Slick the Original schrieb:
"Michael Tipotsch" wrote in message
...

Slick the Original schrieb:

"Shaz x x x" wrote

Nvidia Geforce 6800 GS

Daft question, but have you plugged in the power to the card, I believe


this

card needs 2 molex?

It needs one PCIe Molex connector.


Yes Yes and yes
evan done driver updates and still haveing the problem

shaz x x x


 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NVIDIA GeForce 6800 Ultra port question Ryan Atici Nvidia Videocards 3 September 14th 04 05:57 AM
NV40 ~ GeForce 6800 specs NV55 Nvidia Videocards 51 April 20th 04 11:09 PM
NVidia 6800 --- developer comments from Nvidia news release John Lewis Nvidia Videocards 1 April 17th 04 12:54 AM
NVidia 6800 Card and System Builders John Lewis Nvidia Videocards 6 April 15th 04 09:16 PM
Kyle Bennett (HardOCP) blasts NVIDIA Radeon350 Nvidia Videocards 19 August 14th 03 09:46 PM


All times are GMT +1. The time now is 05:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.