A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Motherboards » Gigabyte Motherboards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Why can' I overclock my ga-k8nf-9 from bios ?



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old July 12th 05, 01:26 PM
Nikonja
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Why can' I overclock my ga-k8nf-9 from bios ?

Well i can but fsb goes only to 205 on 210 windows won't start, do i have
to put htt on 3 and lower multiplier, because in windows i can do whatever
i want from easytune 5 ! I have f4 bios ! cpu is a64 3500 winchester
  #2  
Old July 12th 05, 02:40 PM
John
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

On Tue, 12 Jul 2005 14:26:01 +0200, Nikonja wrote:

Well i can't fsb goes only to 205 on 210 windows won't start, do i have
to put htt on 3 and lower multiplier, because in windows i can do whatever
i want from easytune 5 ! I have f4 bios ! cpu is a64 3500 winchester


It could be that memory should be run asynchroneously.

Try this:
- cpu voltage 1.5 or 1.55
- ram at 2.6 or 2.7 volt
- Ctrl F1 from main menu page in bios brings Advanced chipset menu
point up. In there set memory fsb to 166, agp to 67, cpu fsb to 240
and HTT to 4x.

That will make memory run 166 x (240/200) = 200, and cpu is OC by 20%.

You can download clockgen for your motherboard

www.clockgen.com

A trick is to set in bios before clockgen agp at 67, cpu fsb to 201,
mem fsb to 166. That will lock agp and pci.

Then there is also a point with sata. Nvidia sata is not locked to
agp/pci.

Clocgen is a windows app. Much less childish than easytune.

best regards

John

  #3  
Old July 12th 05, 08:01 PM
Nikonja
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

On Tue, 12 Jul 2005 15:40:41 +0200, John wrote:

On Tue, 12 Jul 2005 14:26:01 +0200, Nikonja wrote:

Well i can't fsb goes only to 205 on 210 windows won't start, do i have
to put htt on 3 and lower multiplier, because in windows i can do whatever
i want from easytune 5 ! I have f4 bios ! cpu is a64 3500 winchester


It could be that memory should be run asynchroneously.

Try this:
- cpu voltage 1.5 or 1.55
- ram at 2.6 or 2.7 volt
- Ctrl F1 from main menu page in bios brings Advanced chipset menu
point up. In there set memory fsb to 166, agp to 67, cpu fsb to 240
and HTT to 4x.

That will make memory run 166 x (240/200) = 200, and cpu is OC by 20%.

You can download clockgen for your motherboard

www.clockgen.com

A trick is to set in bios before clockgen agp at 67, cpu fsb to 201,
mem fsb to 166. That will lock agp and pci.

Then there is also a point with sata. Nvidia sata is not locked to
agp/pci.

Clocgen is a windows app. Much less childish than easytune.

best regards

John


Thank's i'll try !
  #4  
Old July 15th 05, 07:27 AM
Cypher
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Also, you might want to try updating the Bios to the new F6. When I had the
F3a that came with mine originally I could get around 270FSB, then when I
"upgraded" to the F4 I could only get 230MAX...now with the F6 I'm back at
270 again... plus, it looks like there are alot more features as well...

"Nikonja" wrote in message
...
On Tue, 12 Jul 2005 15:40:41 +0200, John wrote:

On Tue, 12 Jul 2005 14:26:01 +0200, Nikonja wrote:

Well i can't fsb goes only to 205 on 210 windows won't start, do i have
to put htt on 3 and lower multiplier, because in windows i can do
whatever
i want from easytune 5 ! I have f4 bios ! cpu is a64 3500 winchester


It could be that memory should be run asynchroneously.

Try this:
- cpu voltage 1.5 or 1.55
- ram at 2.6 or 2.7 volt
- Ctrl F1 from main menu page in bios brings Advanced chipset menu
point up. In there set memory fsb to 166, agp to 67, cpu fsb to 240
and HTT to 4x.

That will make memory run 166 x (240/200) = 200, and cpu is OC by 20%.

You can download clockgen for your motherboard

www.clockgen.com

A trick is to set in bios before clockgen agp at 67, cpu fsb to 201,
mem fsb to 166. That will lock agp and pci.

Then there is also a point with sata. Nvidia sata is not locked to
agp/pci.

Clocgen is a windows app. Much less childish than easytune.

best regards

John


Thank's i'll try !



  #5  
Old July 15th 05, 07:56 AM
Cypher
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

On a side note, the boot time with the F6bios I find to be quite a bit
faster as well.

"Nikonja" wrote in message
...
On Tue, 12 Jul 2005 15:40:41 +0200, John wrote:

On Tue, 12 Jul 2005 14:26:01 +0200, Nikonja wrote:

Well i can't fsb goes only to 205 on 210 windows won't start, do i have
to put htt on 3 and lower multiplier, because in windows i can do
whatever
i want from easytune 5 ! I have f4 bios ! cpu is a64 3500 winchester


It could be that memory should be run asynchroneously.

Try this:
- cpu voltage 1.5 or 1.55
- ram at 2.6 or 2.7 volt
- Ctrl F1 from main menu page in bios brings Advanced chipset menu
point up. In there set memory fsb to 166, agp to 67, cpu fsb to 240
and HTT to 4x.

That will make memory run 166 x (240/200) = 200, and cpu is OC by 20%.

You can download clockgen for your motherboard

www.clockgen.com

A trick is to set in bios before clockgen agp at 67, cpu fsb to 201,
mem fsb to 166. That will lock agp and pci.

Then there is also a point with sata. Nvidia sata is not locked to
agp/pci.

Clocgen is a windows app. Much less childish than easytune.

best regards

John


Thank's i'll try !



  #6  
Old July 19th 05, 02:42 PM
Nikonja
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

On Fri, 15 Jul 2005 06:56:40 GMT, Cypher wrote:

On a side note, the boot time with the F6bios I find to be quite a bit
faster as well.

"Nikonja" wrote in message
...
On Tue, 12 Jul 2005 15:40:41 +0200, John wrote:

On Tue, 12 Jul 2005 14:26:01 +0200, Nikonja wrote:

Well i can't fsb goes only to 205 on 210 windows won't start, do i have
to put htt on 3 and lower multiplier, because in windows i can do
whatever
i want from easytune 5 ! I have f4 bios ! cpu is a64 3500 winchester

It could be that memory should be run asynchroneously.

Try this:
- cpu voltage 1.5 or 1.55
- ram at 2.6 or 2.7 volt
- Ctrl F1 from main menu page in bios brings Advanced chipset menu
point up. In there set memory fsb to 166, agp to 67, cpu fsb to 240
and HTT to 4x.

That will make memory run 166 x (240/200) = 200, and cpu is OC by 20%.

You can download clockgen for your motherboard

www.clockgen.com

A trick is to set in bios before clockgen agp at 67, cpu fsb to 201,
mem fsb to 166. That will lock agp and pci.

Then there is also a point with sata. Nvidia sata is not locked to
agp/pci.

Clocgen is a windows app. Much less childish than easytune.

best regards

John


Thank's i'll try !


Did you flash your bios wrom windows with that gigabyte software @bios or
from boot disk ?
  #7  
Old July 20th 05, 02:24 PM
Cypher
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

I do it from a boot disk, I've never had good luck with Windows flashing
programs.

"Nikonja" wrote in message
...
On Fri, 15 Jul 2005 06:56:40 GMT, Cypher wrote:

On a side note, the boot time with the F6bios I find to be quite a bit
faster as well.

"Nikonja" wrote in message
...
On Tue, 12 Jul 2005 15:40:41 +0200, John wrote:

On Tue, 12 Jul 2005 14:26:01 +0200, Nikonja wrote:

Well i can't fsb goes only to 205 on 210 windows won't start, do i
have
to put htt on 3 and lower multiplier, because in windows i can do
whatever
i want from easytune 5 ! I have f4 bios ! cpu is a64 3500 winchester

It could be that memory should be run asynchroneously.

Try this:
- cpu voltage 1.5 or 1.55
- ram at 2.6 or 2.7 volt
- Ctrl F1 from main menu page in bios brings Advanced chipset menu
point up. In there set memory fsb to 166, agp to 67, cpu fsb to 240
and HTT to 4x.

That will make memory run 166 x (240/200) = 200, and cpu is OC by 20%.

You can download clockgen for your motherboard

www.clockgen.com

A trick is to set in bios before clockgen agp at 67, cpu fsb to 201,
mem fsb to 166. That will lock agp and pci.

Then there is also a point with sata. Nvidia sata is not locked to
agp/pci.

Clocgen is a windows app. Much less childish than easytune.

best regards

John

Thank's i'll try !


Did you flash your bios wrom windows with that gigabyte software @bios or
from boot disk ?



 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IDE RAID- Major problem need to save my data MC General 21 December 5th 04 05:38 AM
IDE RAID- Major problem need to save my data MC Storage (alternative) 21 December 5th 04 05:38 AM
SP2 - need to update BIOS? Steve Dell Computers 25 September 5th 04 09:40 AM
P4P800 BIOS Disaster!!!! Suggestions PLS!!! Ken Fox Asus Motherboards 19 January 10th 04 01:47 AM
A7V333-X new BIOS 1004 Paul Asus Motherboards 4 June 26th 03 12:08 PM


All times are GMT +1. The time now is 12:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.