A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Motherboards » Gigabyte Motherboards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

GA-7N400 Pro2 - issue with GigaRAID controller.



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old September 27th 03, 07:54 PM
Crow T. Robot
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default GA-7N400 Pro2 - issue with GigaRAID controller.

I just built a system with a GA-7N400 Pro2 board, Athlon XP 2400, 512
RAM, 2 40gig hard drives, 1 DVD-ROM drive, and 1 CD-RW drive. I am
running the GigaRAID controller in ATA mode.

1st hard drive is connected to IDE 1 running Windows XP.
DVD-ROM drive and CD-RW are connected to IDE 2.
2nd hard drive is connected to IDE 3 (GigaRAID controller) and
formatted as FAT32.

The problem is when trying to make a ghost image file of the OS on the
1st hard drive onto the 2nd hard drive. The system will lock up during
the ghost imaging process. I have replaced the ribbon cables and even
tried different hard drives.

Ghost will make backups fine if I connect the 2nd hard drive to IDE 2
in place of the CD drives, or if I install a Promise PCI controller
card and connect the 2nd hard drive to it.

Has anyone else had this problem?

I'm sure the issue is with the GigaRAID controller and it may just be
defective on this one board. Before I send the board back for a
replacement I wanted to see if anyone else had this problem just to
make sure it is just this board and not a defect that is in all of
these boards.

Thanks.
Crow

Posted Via Usenet.com Premium Usenet Newsgroup Services
----------------------------------------------------------
** SPEED ** RETENTION ** COMPLETION ** ANONYMITY **
----------------------------------------------------------
http://www.usenet.com
  #2  
Old September 28th 03, 05:09 AM
jpsga
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Did you go through the GigaRAID set-up procedure and ask for a NORMAL drive?
Did you do a fdisk and then format the drive?
expressions like ".....formatted as FAT32" made one suspicious. The File
Attribute Table is set up by Fdisk based on your input and the drive size.

JPS

"Crow T. Robot" wrote in message
...
I just built a system with a GA-7N400 Pro2 board, Athlon XP 2400, 512
RAM, 2 40gig hard drives, 1 DVD-ROM drive, and 1 CD-RW drive. I am
running the GigaRAID controller in ATA mode.

1st hard drive is connected to IDE 1 running Windows XP.
DVD-ROM drive and CD-RW are connected to IDE 2.
2nd hard drive is connected to IDE 3 (GigaRAID controller) and
formatted as FAT32.

The problem is when trying to make a ghost image file of the OS on the
1st hard drive onto the 2nd hard drive. The system will lock up during
the ghost imaging process. I have replaced the ribbon cables and even
tried different hard drives.

Ghost will make backups fine if I connect the 2nd hard drive to IDE 2
in place of the CD drives, or if I install a Promise PCI controller
card and connect the 2nd hard drive to it.

Has anyone else had this problem?

I'm sure the issue is with the GigaRAID controller and it may just be
defective on this one board. Before I send the board back for a
replacement I wanted to see if anyone else had this problem just to
make sure it is just this board and not a defect that is in all of
these boards.

Thanks.
Crow

Posted Via Usenet.com Premium Usenet Newsgroup Services
----------------------------------------------------------
** SPEED ** RETENTION ** COMPLETION ** ANONYMITY **
----------------------------------------------------------
http://www.usenet.com



  #3  
Old September 28th 03, 06:58 AM
ju58
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

I have same Mobo and have no trouble using Norton Ghost to make backup from
RAID array (mirror) to IDE drive. I did not use fdisk etc, used just
existing drive installed GigoRAID driver and then had it it mirrored.

Juergen

"Crow T. Robot" wrote in message
...
I just built a system with a GA-7N400 Pro2 board, Athlon XP 2400, 512
RAM, 2 40gig hard drives, 1 DVD-ROM drive, and 1 CD-RW drive. I am
running the GigaRAID controller in ATA mode.

1st hard drive is connected to IDE 1 running Windows XP.
DVD-ROM drive and CD-RW are connected to IDE 2.
2nd hard drive is connected to IDE 3 (GigaRAID controller) and
formatted as FAT32.

The problem is when trying to make a ghost image file of the OS on the
1st hard drive onto the 2nd hard drive. The system will lock up during
the ghost imaging process. I have replaced the ribbon cables and even
tried different hard drives.

Ghost will make backups fine if I connect the 2nd hard drive to IDE 2
in place of the CD drives, or if I install a Promise PCI controller
card and connect the 2nd hard drive to it.

Has anyone else had this problem?

I'm sure the issue is with the GigaRAID controller and it may just be
defective on this one board. Before I send the board back for a
replacement I wanted to see if anyone else had this problem just to
make sure it is just this board and not a defect that is in all of
these boards.

Thanks.
Crow

Posted Via Usenet.com Premium Usenet Newsgroup Services
----------------------------------------------------------
** SPEED ** RETENTION ** COMPLETION ** ANONYMITY **
----------------------------------------------------------
http://www.usenet.com



 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pc problems after g card upgrade + sp2 ben reed Homebuilt PC's 9 November 30th 04 01:04 AM
Thermaltake Silent Boost K8 and Gigabyte 7N400 Pro2 Pavel Overclocking AMD Processors 3 June 22nd 04 03:12 PM
Asus A7N8X-ED better than Gigabyte 7N400 Pro2? Sue Asus Motherboards 7 February 24th 04 08:45 PM
a7v266-e Promise Controller Boot Issue Aardvark J. Bandersnatch Asus Motherboards 11 October 21st 03 12:29 PM
GA-8KNXP, how to configure BIOS for SATA? John Ward Gigabyte Motherboards 20 October 6th 03 07:42 AM


All times are GMT +1. The time now is 02:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.