A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » General Hardware & Peripherals » Homebuilt PC's
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

DVI not working with Dell 2001fp and Radeon 9700 Pro



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old September 25th 04, 09:34 AM
Drue
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default DVI not working with Dell 2001fp and Radeon 9700 Pro

I am having problems getting my 2001fp to run in digital mode with the
Radeon 9700 Pro. I believe I have tried most everything, and I cannot get
Catalyst Control Center 1.0.1698.24142 to detect my Dell 2001fp on the DVI
cable.

I know that the monitor is working, and I know that the DVI works because I
had it working on a Geforce4 Ti4200.

The monitor words in D-Sub fine. I switch the cords with the DVI and hit
the toggle button on the monitor and nothing happens. The monitor goes into
sleep mode because no signal is detected. I have tried plugging in a CRT on
the D-Sub and the Dell on the DVI, but I cannot get Catalyst or windows to
recognize the 2nd monitor.

I had this problem with the GeForce card as well. I fixed it by turning
turning digital on (while I was in analog mode) then switching the cables.
I cannot do this with the Radeon because the driver will not let me turn on
digital without detecting it first (I believe).

I have also tried installing the 2001fp.inf with no luck. Does anybody have
any ideas? What am I missing?


thank you for your time.

drue
  #2  
Old September 26th 04, 02:49 AM
JAD
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

the dongle is not correct or the output connector might need one


"Drue" wrote in message
1...
I am having problems getting my 2001fp to run in digital mode with

the
Radeon 9700 Pro. I believe I have tried most everything, and I

cannot get
Catalyst Control Center 1.0.1698.24142 to detect my Dell 2001fp on

the DVI
cable.

I know that the monitor is working, and I know that the DVI works

because I
had it working on a Geforce4 Ti4200.

The monitor words in D-Sub fine. I switch the cords with the DVI and

hit
the toggle button on the monitor and nothing happens. The monitor

goes into
sleep mode because no signal is detected. I have tried plugging in a

CRT on
the D-Sub and the Dell on the DVI, but I cannot get Catalyst or

windows to
recognize the 2nd monitor.

I had this problem with the GeForce card as well. I fixed it by

turning
turning digital on (while I was in analog mode) then switching the

cables.
I cannot do this with the Radeon because the driver will not let me

turn on
digital without detecting it first (I believe).

I have also tried installing the 2001fp.inf with no luck. Does

anybody have
any ideas? What am I missing?


thank you for your time.

drue



 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.