A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Ati Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

New ATI Drivers won't install on WXPsp2 PC



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old January 8th 05, 09:40 PM
cil
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default New ATI Drivers won't install on WXPsp2 PC

Swapped out my old GeForce MMX440 with a new Gigabyte Radeon 9600XT, powered
on PC, new card was detected by XP, XP loaded default MS Radeon drivers. So
far, so good but when I tried to install ATI's Catalyst 4.12 driver, the
installation just stops, no error message, nada. . .
I got the card new off ebay, bulk card pack only, no install cd's. ATI's
website said MS .net required so I installed that first. . .
Any ideas on where to go from here??
tia. . .
cil

PC specs:
mb: Gigabyte GA-7VAX
cpu: Athlon XP 2800+
ram: 768mb
video: Gigabyte Radeon 9600XT GV-R96X128D
os: WXP sp2


  #2  
Old January 9th 05, 01:46 AM
SteveK
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

"cil" wrote in message

Swapped out my old GeForce MMX440 with a new Gigabyte Radeon 9600XT,
powered on PC, new card was detected by XP, XP loaded default MS Radeon
drivers. So far, so good but when I tried to install ATI's Catalyst 4.12
driver, the installation just stops, no error message, nada. . .
I got the card new off ebay, bulk card pack only, no install cd's. ATI's
website said MS .net required so I installed that first. . .
Any ideas on where to go from here??
tia. . .
cil

PC specs:
mb: Gigabyte GA-7VAX
cpu: Athlon XP 2800+
ram: 768mb
video: Gigabyte Radeon 9600XT GV-R96X128D
os: WXP sp2



Try a repair install from CD first..


  #3  
Old January 9th 05, 04:37 AM
Noozer
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default


"cil" wrote in message
...
Swapped out my old GeForce MMX440 with a new Gigabyte Radeon 9600XT,

powered
on PC, new card was detected by XP, XP loaded default MS Radeon drivers.

So
far, so good but when I tried to install ATI's Catalyst 4.12 driver, the
installation just stops, no error message, nada. . .
I got the card new off ebay, bulk card pack only, no install cd's. ATI's
website said MS .net required so I installed that first. . .



Two mistakes here...

1) Bought from eBay. Not necessarily bad, but not good when you have
problems. Hope you got a *GOOD* deal on it.

2) Did you clear out the old NVidia drivers first?


  #4  
Old January 9th 05, 06:20 AM
elvis
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

I agree with Noozer: clean out the video files first, whatever they
are, Nvidia, ATI, Matrox. Look in the easy spot first: control
panel/add or remove programs. I would also try the ATI driver withOUT
..net AFTER you get rid of .net itself.

its old but detonator destroyer make work getting rid of the Nvidia
drivers:
http://www.guru3d.com/detonator-destroyer/

you can also try getting rid of the ati drivers as well:
http://www2.ati.com/drivers/cat-uninstaller.exe, found in the ATI tools
area he
http://www.ati.com/support/drivers/m...lystutils.html

..e

  #5  
Old January 9th 05, 09:43 AM
Sleepy
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default


"cil" wrote in message
...
Swapped out my old GeForce MMX440 with a new Gigabyte Radeon 9600XT,
powered on PC, new card was detected by XP, XP loaded default MS Radeon
drivers. So far, so good but when I tried to install ATI's Catalyst 4.12
driver, the installation just stops, no error message, nada. . .
I got the card new off ebay, bulk card pack only, no install cd's. ATI's
website said MS .net required so I installed that first. . .
Any ideas on where to go from here??
tia. . .
cil

PC specs:
mb: Gigabyte GA-7VAX
cpu: Athlon XP 2800+
ram: 768mb
video: Gigabyte Radeon 9600XT GV-R96X128D
os: WXP sp2

..NET is only needed for the new and horribly bloated Control Centre
which you do NOT need and IMO do not want.
Reinstall the drivers and basic control panel but not CCC - see how you go.


  #6  
Old January 9th 05, 01:06 PM
HockeyTownUSA
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default


"Sleepy" wrote in message
k...

"cil" wrote in message
...
Swapped out my old GeForce MMX440 with a new Gigabyte Radeon 9600XT,
powered on PC, new card was detected by XP, XP loaded default MS Radeon
drivers. So far, so good but when I tried to install ATI's Catalyst 4.12
driver, the installation just stops, no error message, nada. . .
I got the card new off ebay, bulk card pack only, no install cd's. ATI's
website said MS .net required so I installed that first. . .
Any ideas on where to go from here??
tia. . .
cil

PC specs:
mb: Gigabyte GA-7VAX
cpu: Athlon XP 2800+
ram: 768mb
video: Gigabyte Radeon 9600XT GV-R96X128D
os: WXP sp2

.NET is only needed for the new and horribly bloated Control Centre
which you do NOT need and IMO do not want.
Reinstall the drivers and basic control panel but not CCC - see how you
go.


Yeah. Get the Omega drivers at www.omegadrivers.net and their control center
does the same as the ATI ones, except without the need for .NET and consumes
zero system resources, unlike ATI's Control Centre.


  #7  
Old January 9th 05, 07:59 PM
Ben Pope
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

cil wrote:
Swapped out my old GeForce MMX440 with a new Gigabyte Radeon 9600XT,
powered on PC, new card was detected by XP, XP loaded default MS
Radeon drivers. So far, so good but when I tried to install ATI's
Catalyst 4.12 driver, the installation just stops, no error message,
nada. . . I got the card new off ebay, bulk card pack only, no install
cd's.
ATI's website said MS .net required so I installed that first. . .
Any ideas on where to go from here??



Don't use the CCC drive, just use the one with the "old" control panel -
it's faster, smaller and much less hassle.

Ben
--
A7N8X FAQ: www.ben.pope.name/a7n8x_faq.html
Questions by email will likely be ignored, please use the newsgroups.
I'm not just a number. To many, I'm known as a String...


  #8  
Old January 16th 05, 11:00 AM
cil
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

thx to all posters!

After trying all of the above suggestions, I finally ended up doing a clean
install and the card was detected correctly. . . cil

"Ben Pope" wrote in message
...
cil wrote:
Swapped out my old GeForce MMX440 with a new Gigabyte Radeon 9600XT,
powered on PC, new card was detected by XP, XP loaded default MS
Radeon drivers. So far, so good but when I tried to install ATI's
Catalyst 4.12 driver, the installation just stops, no error message,
nada. . . I got the card new off ebay, bulk card pack only, no install
cd's.
ATI's website said MS .net required so I installed that first. . .
Any ideas on where to go from here??



Don't use the CCC drive, just use the one with the "old" control panel -
it's faster, smaller and much less hassle.

Ben
--
A7N8X FAQ: www.ben.pope.name/a7n8x_faq.html
Questions by email will likely be ignored, please use the newsgroups.
I'm not just a number. To many, I'm known as a String...



  #9  
Old February 20th 05, 05:19 AM
some fatso
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default


"HockeyTownUSA" wrote in message
...

"Sleepy" wrote in message
k...

"cil" wrote in message
...
Swapped out my old GeForce MMX440 with a new Gigabyte Radeon 9600XT,
powered on PC, new card was detected by XP, XP loaded default MS Radeon
drivers. So far, so good but when I tried to install ATI's Catalyst 4.12
driver, the installation just stops, no error message, nada. . .
I got the card new off ebay, bulk card pack only, no install cd's. ATI's
website said MS .net required so I installed that first. . .
Any ideas on where to go from here??
tia. . .
cil

PC specs:
mb: Gigabyte GA-7VAX
cpu: Athlon XP 2800+
ram: 768mb
video: Gigabyte Radeon 9600XT GV-R96X128D
os: WXP sp2

.NET is only needed for the new and horribly bloated Control Centre
which you do NOT need and IMO do not want.
Reinstall the drivers and basic control panel but not CCC - see how you
go.


Yeah. Get the Omega drivers at www.omegadrivers.net and their control
center does the same as the ATI ones, except without the need for .NET and
consumes zero system resources, unlike ATI's Control Centre.

"zero system resources"? wow. What's next, an invisible video card?


  #10  
Old February 20th 05, 05:28 PM
Dave
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Did you remove the Nvidea software first, or just swap out the cards. All
previous video drivers MUST be removed. Also disconnect the machine from any
internet access while upgrading, so that windows will use it's built in
driver. Only then try to load the ATI software and drivers.

--

"some fatso" wrote in message
...

"HockeyTownUSA" wrote in message
...

"Sleepy" wrote in message
k...

"cil" wrote in message
...
Swapped out my old GeForce MMX440 with a new Gigabyte Radeon 9600XT,
powered on PC, new card was detected by XP, XP loaded default MS Radeon
drivers. So far, so good but when I tried to install ATI's Catalyst
4.12 driver, the installation just stops, no error message, nada. . .
I got the card new off ebay, bulk card pack only, no install cd's.
ATI's website said MS .net required so I installed that first. . .
Any ideas on where to go from here??
tia. . .
cil

PC specs:
mb: Gigabyte GA-7VAX
cpu: Athlon XP 2800+
ram: 768mb
video: Gigabyte Radeon 9600XT GV-R96X128D
os: WXP sp2

.NET is only needed for the new and horribly bloated Control Centre
which you do NOT need and IMO do not want.
Reinstall the drivers and basic control panel but not CCC - see how you
go.


Yeah. Get the Omega drivers at www.omegadrivers.net and their control
center does the same as the ATI ones, except without the need for .NET
and consumes zero system resources, unlike ATI's Control Centre.

"zero system resources"? wow. What's next, an invisible video card?



 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Omega Drivers are Out! The Berzerker Ati Videocards 23 December 7th 04 08:42 PM
Howto install the drivers for mobility Radeon 9200 on Compaq X1000 with Windows Server 2003 !!! (solution) Razvan Ati Videocards 1 August 12th 04 07:13 AM
Re install older drivers how? MarkH Ati Videocards 2 December 24th 03 04:36 PM
New ATI drivers fail to install !!! jdc1 Ati Videocards 1 December 18th 03 05:03 AM
Can't uninstall or install video drivers patrickp Ati Videocards 3 August 11th 03 12:48 AM


All times are GMT +1. The time now is 11:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.