A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Motherboards » Asus Motherboards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

M4A88TD-V EVO/USB3 RTC Boot Problem



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old July 26th 10, 09:50 PM posted to alt.comp.periphs.mainboard.asus
rfleet
external usenet poster
 
Posts: 1
Default M4A88TD-V EVO/USB3 RTC Boot Problem


My MB refuses to boot from the Samsung HDD attached to any SATA port
until the RTC is reset then it boots OK and works normally until the
next time it is shut down.
During BIOS set-up the HDD is correctly detected, and all I do is reset
the time/date this is the second MB with the same problem. what have I
got wrong.
The HDD booted the previous MB (ABit AN8 Ultra) OK.
I've set the SATA port as IDE and AHCI to no affect.
Nothing connected to the PC except mouse keyboard and monitor.
Any suggestion please before I bin the board.:


  #2  
Old July 27th 10, 02:53 PM posted to alt.comp.periphs.mainboard.asus
Percival P. Cassidy[_2_]
external usenet poster
 
Posts: 26
Default M4A88TD-V EVO/USB3 RTC Boot Problem

On 07/26/10 04:50 pm, rfleet wrote:

My MB refuses to boot from the Samsung HDD attached to any SATA port
until the RTC is reset then it boots OK and works normally until the
next time it is shut down.
During BIOS set-up the HDD is correctly detected, and all I do is reset
the time/date this is the second MB with the same problem. what have I
got wrong.
The HDD booted the previous MB (ABit AN8 Ultra) OK.
I've set the SATA port as IDE and AHCI to no affect.
Nothing connected to the PC except mouse keyboard and monitor.
Any suggestion please before I bin the board.:



What BIOS version?

Did you install to this Samsung HD, or did you move this HD from another
machine? What OS?

Perce

  #4  
Old July 28th 10, 07:03 PM posted to alt.comp.periphs.mainboard.asus
rfleet[_2_]
external usenet poster
 
Posts: 1
Default M4A88TD-V EVO/USB3 RTC Boot Problem


Percival P. Cassidy;1234388 Wrote:
On 07/26/10 04:50 pm, rfleet wrote:

My MB refuses to boot from the Samsung HDD attached to any SATA port
until the RTC is reset then it boots OK and works normally until the
next time it is shut down.
During BIOS set-up the HDD is correctly detected, and all I do is

reset
the time/date this is the second MB with the same problem. what have

I
got wrong.
The HDD booted the previous MB (ABit AN8 Ultra) OK.
I've set the SATA port as IDE and AHCI to no affect.
Nothing connected to the PC except mouse keyboard and monitor.
Any suggestion please before I bin the board.:



What BIOS version?

Did you install to this Samsung HD, or did you move this HD from
another
machine? What OS?

Perce


I only changed the motherboard etc the HD remained from the previous
build with XP Pro OS.
Since posting the request I've found a thread on an ASUSTek forum to a
problem with some Samsung drives (mine included) there is a software fix
(not tried) and a fudge forcing the SATA data rate to 3Gbs this has got
the MB seeing the HD and booting ok Imay try the software fix later but
for now I've got a booting PC.


 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
M4A88TD-V EVO/USB3 -- O.C. Tuner problem Percival P. Cassidy[_2_] Asus Motherboards 2 June 12th 10 11:10 PM
Memory for M4A88TD-V EVO/USB3 Percival P. Cassidy[_2_] Asus Motherboards 2 June 9th 10 08:19 PM
M4A88TD-V EVO/USB3 -- AHCI problem, and 32-bit Win7 SATA driverswon't update Percival P. Cassidy[_2_] Asus Motherboards 2 June 6th 10 11:59 PM
Help! Harddisk imagecopy 1:1 Evo N1020v --> boot problem Dieter Compaq Computers 1 November 18th 03 01:16 PM
GA-7VAXP-A RTC slowdown problem Gary Sinnott Gigabyte Motherboards 0 September 19th 03 04:27 PM


All times are GMT +1. The time now is 06:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.