A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Processors » Intel
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Intel Board Lock Up problems



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old July 27th 03, 05:24 AM
GccTX
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Intel Board Lock Up problems

This is a Brand NEW Intel D845HV with a 400 FSB with a Celeron 1.7 (Also a
400 FSB)

During the Install for the O/S (Win XP, ME and 98) the system freezes and
has to be reset, do this 2 maybe 3 times and you finally get the O/S
Installed BUT it will run for about 3 - 4 minutes and Freeze up again and
has to be reset at which time it freezes during Boot.......

NOW

I have pulled the HDD and put it on another board, No Problems
I pulled the RAM and Put it on another Board, No Problems
I pulled the CPU and put it on another Board, No Problems
I pulled the Power Supply and Put it on another Board, No Problems
Floppy, Cd, Modem, Graphics Card...etc

BUT

I put a different HDD on the Intel Board, Lock Up
I tried Different RAM, Lock Up
I tried a different CPU, Lock Up
I tried a Different Power Supply, Lock
Floppy, CD, Modem, Graphics Card....etc

I Did manage to use a HDD with a pre installed O/S that ran for about 15
Minutes before Lock so I was able to Update the BIOS and all the Motherboard
Drivers....

I am completely Stumped I have NEVER had problems with an Intel Board doing
this BUT this is the first D845HV I have used.....

Am I missing something?
Any Suggestion?
Or Did I just get a defective Board?

Help Me Please......It will be most appreciated


  #2  
Old July 29th 03, 02:59 PM
Bob Bailin
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Go to www.memtest86.com and download their little memory testing utility.
It's non-OS dependent, and if you have flakey memory it shows up quickly.

"GccTX" wrote in message
y.com...
Someone suggested that I try different Memory on the Board and That

Crucial
memory is pretty much engineered for Intel Boards, I am going to get a

stick
of Crucial and Try, right now I am using KByte


"Shuttie" wrote in message
...
Have u checked compatibility of your memory with this board?


"GccTX" wrote in message
.. .
This is a Brand NEW Intel D845HV with a 400 FSB with a Celeron 1.7

(Also
a
400 FSB)

During the Install for the O/S (Win XP, ME and 98) the system freezes

and
has to be reset, do this 2 maybe 3 times and you finally get the O/S
Installed BUT it will run for about 3 - 4 minutes and Freeze up again

and
has to be reset at which time it freezes during Boot.......

NOW

I have pulled the HDD and put it on another board, No Problems
I pulled the RAM and Put it on another Board, No Problems
I pulled the CPU and put it on another Board, No Problems
I pulled the Power Supply and Put it on another Board, No Problems
Floppy, Cd, Modem, Graphics Card...etc

BUT

I put a different HDD on the Intel Board, Lock Up
I tried Different RAM, Lock Up
I tried a different CPU, Lock Up
I tried a Different Power Supply, Lock
Floppy, CD, Modem, Graphics Card....etc

I Did manage to use a HDD with a pre installed O/S that ran for about

15
Minutes before Lock so I was able to Update the BIOS and all the

Motherboard
Drivers....

I am completely Stumped I have NEVER had problems with an Intel Board

doing
this BUT this is the first D845HV I have used.....

Am I missing something?
Any Suggestion?
Or Did I just get a defective Board?

Help Me Please......It will be most appreciated








 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgraded to PC3200 RAM, now system is slower??? pberry Overclocking AMD Processors 11 April 12th 04 01:36 PM
mouse problems w/ SOYO board? Ablang Homebuilt PC's 1 April 12th 04 11:16 AM
AMD or Intel J.Clarke Storage (alternative) 56 December 11th 03 03:05 AM
Can't get sound to work on Intel board Jon Greene General 2 October 23rd 03 07:11 PM
Intel D875PBZ Problems!!!! Martin Schlussas Intel 17 July 23rd 03 05:20 AM


All times are GMT +1. The time now is 07:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.