A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Nvidia Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Random shutdowns with 6800 ultra



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old October 11th 04, 01:29 PM
MXM
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Random shutdowns with 6800 ultra

Big Problems.

AMD 3200+xp
ASUS A7N8X-E-Deluxe
1GIG RAM
XFX 6800 ultra
PSU 550W

Ever since I've had my card I've had problems with instability on my
machine. Random Shutdowns being the main problem.
Shut down being, everything cuts out, but does not reboot. All fans
and drives shut down but CPU light remains on?

At first I thought it might be the way I arranged the power cables in
my machine (I have a 550w psu). After a bit of tinkering this seamed
to solve the problem for a while. Although blue screen crashes
appeared every so often, but not enough to bother me too much (twice a
month).
Lately the crashes got worse. I did not link these to my graphics card
as for a fairly long time it was stable. I've formatted my drives.
Re-installed everything afresh.
I have the latest drivers installed, and now it lasts about 3 minuets
in 3D mode and reboots. Or about 30mins in windows with no 3d.

Recently swapped MO'BO and Ram for New Versions of the same with my
local supplier, and still the same problem. My CPU runs fine in a
friends machine. But as soon as I put the card into his, he gets
instability (freezes) and random reboots.
And after a bit of tinkering in his bios, We dropped the CPU freq from
200 to 166. It was fine!!

Tried the same settings in my machine. Same MOBO (ASUS AN78N-DELUXE)
and slightly faster processor (AMD 3200+XP!
And had no luck and still the same problems.
Also tried new RAM But no change.

Running out of Ideas. I don't think the card is faulty as we had it
working in a friends machine. (and benchmarking higher than mine even
though its lower spec??!! )

But even with practically all new components in my machine we still
get the same problem (only old parts are HDD's, dvdrs, and soundcard)

Any suggestions, bios settings ?

Thanks
Max
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NVIDIA GeForce 6800 Ultra port question Ryan Atici Nvidia Videocards 3 September 14th 04 05:57 AM
6800 Ultra for 20? Alan Sawdon Nvidia Videocards 22 August 22nd 04 06:23 PM
6800 Ultra - how long is it? Richard Dower Nvidia Videocards 32 August 20th 04 10:40 PM
NVidia 6800 Ultra power requirements John Lewis Nvidia Videocards 12 April 22nd 04 09:53 PM
NVidia 6800 --- developer comments from Nvidia news release John Lewis Nvidia Videocards 1 April 17th 04 12:54 AM


All times are GMT +1. The time now is 12:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.