A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Nvidia Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Geforce ti4200 long pauses during MOH and Dungeon siege games, any way to fix?



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old November 17th 03, 01:24 AM
Soulcatcher
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Geforce ti4200 long pauses during MOH and Dungeon siege games, any way to fix?

Here's my system:

amd 2000+
512 mem
xp pro
asus a7n8x - deluxe mobo
pny geforce 4200 128meg 8x agp

All new drivers and bios installed
directx 9.0b

Here's the problem.
I installed the latest video drivers and then upgraded the new
directx, and now all my games pause for a couple seconds at random.
No error messages are displayed.

The system works great otherwise.

I have tried everything. Reinstalled drivers, reinstalled winxp, put
back directx 9.0a (which worked before), installed old drivers that
worked. Nothing works.

Any suggestions will be helpful.

Lee

  #2  
Old November 17th 03, 03:23 AM
Billy_Bat
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default


"Soulcatcher" wrote in message
...
Here's my system:

amd 2000+
512 mem
xp pro
asus a7n8x - deluxe mobo
pny geforce 4200 128meg 8x agp

All new drivers and bios installed
directx 9.0b

Here's the problem.
I installed the latest video drivers and then upgraded the new
directx, and now all my games pause for a couple seconds at random.
No error messages are displayed.

The system works great otherwise.

I have tried everything. Reinstalled drivers, reinstalled winxp, put
back directx 9.0a (which worked before), installed old drivers that
worked. Nothing works.

Any suggestions will be helpful.

Lee


The latest drivers are more suited for the FX line of cards. You would be
better off with 45.23 or such. Remove the 52.xx and all should be well. At
least better. ;-)
Good Luck!
BB


  #3  
Old November 17th 03, 05:04 AM
nobody
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default


"Soulcatcher" wrote in message
...
Here's my system:

amd 2000+
512 mem
xp pro
asus a7n8x - deluxe mobo
pny geforce 4200 128meg 8x agp

All new drivers and bios installed
directx 9.0b

Here's the problem.
I installed the latest video drivers and then upgraded the new
directx, and now all my games pause for a couple seconds at

random.
No error messages are displayed.

The system works great otherwise.

I have tried everything. Reinstalled drivers, reinstalled

winxp, put
back directx 9.0a (which worked before), installed old drivers

that
worked. Nothing works.

Any suggestions will be helpful.

Lee

I had problems with the gart drivers included in the recent 3.13
nforce driver release. Installed newer version as found in this
thread and my problems disapeared.
http://www.amdforums.com/showthread....hreadid=271896




-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 100,000 Newsgroups - 19 Different Servers! =-----
  #4  
Old November 17th 03, 05:43 AM
Bruce Tyler
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

On Sun, 16 Nov 2003 18:24:11 -0700, Soulcatcher wrote:

Here's my system:

amd 2000+
512 mem
xp pro
asus a7n8x - deluxe mobo
pny geforce 4200 128meg 8x agp

All new drivers and bios installed
directx 9.0b

Here's the problem.
I installed the latest video drivers and then upgraded the new
directx, and now all my games pause for a couple seconds at random.
No error messages are displayed.

The system works great otherwise.

I have tried everything. Reinstalled drivers, reinstalled winxp, put
back directx 9.0a (which worked before), installed old drivers that
worked. Nothing works.

Any suggestions will be helpful.

Lee


I have a system pretty darned close to yours (Ti4200*128mb, XP2000+
512mb RAM, Asus MB - XP Pro SP1 - DX90b) and I run 41.09 drivers... I
have NO such problems. Maybe you should go back to older drivers as
the newer ones may not be the best for any of the Ti series cards...

My games actually run noticably better now I have installed DX90b...
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.