A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Ati Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

FarCry Demo and Prince of Persia Demo



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old October 20th 04, 12:06 PM
Michael Fritz
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default FarCry Demo and Prince of Persia Demo

Hi,

after installing a new WinXP OS, I tried to get FarCry Demo and Price of
Persia Demo to run. FC randomly crashes with a Fatal Exception and Prince
of Persia even freezed my system.

Sometimes when playing with Tribes Venegeance Demo (single and multiplayer)
I get an error in DirectX reported from a small M$ dialog windows which
allows me to send this report to M$.

Afterwards *no* other games are able to start. All of them quit with a
DirectX error.

I'm using XPpro (new installation!), SP2, DirectX 9.0c (from SP2), the
newest Catalyst drivers V4.10 (already tried V4.9) on my Asus X800pro.
Soundcard: Creative Audigy with newest drviers.

I already deactivated the Norton AV during gameplay but no success either.

I'm clueless right now. SP2 cannot be deinstalled as it was slipstreamed
into the Windows XP installation files.

Before buying my new Assus X800pro I had an old GeForce 2 TI which ran
perfectly. I never had such problems playing games so far...

--
cu,
Michael
  #2  
Old October 20th 04, 12:15 PM
Sleepy
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default


"Michael Fritz" wrote in message
...
Hi,

after installing a new WinXP OS, I tried to get FarCry Demo and Price of
Persia Demo to run. FC randomly crashes with a Fatal Exception and Prince
of Persia even freezed my system.

Sometimes when playing with Tribes Venegeance Demo (single and

multiplayer)
I get an error in DirectX reported from a small M$ dialog windows which
allows me to send this report to M$.

Afterwards *no* other games are able to start. All of them quit with a
DirectX error.

I'm using XPpro (new installation!), SP2, DirectX 9.0c (from SP2), the
newest Catalyst drivers V4.10 (already tried V4.9) on my Asus X800pro.
Soundcard: Creative Audigy with newest drviers.

I already deactivated the Norton AV during gameplay but no success either.

I'm clueless right now. SP2 cannot be deinstalled as it was slipstreamed
into the Windows XP installation files.

Before buying my new Assus X800pro I had an old GeForce 2 TI which ran
perfectly. I never had such problems playing games so far...

--
cu,
Michael

Have you installed up-to-date drivers for your motherboard and soundcard
from the manufacturers rather than Microsofts drivers ?


  #3  
Old October 20th 04, 02:05 PM
Michael Fritz
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

"Sleepy" wrote in message
. uk:

Have you installed up-to-date drivers for your motherboard and soundcard
from the manufacturers rather than Microsofts drivers ?

Yes I did - at least I hope so. But I will do a last check...


--
cu,
Michael
  #4  
Old October 20th 04, 09:26 PM
Matt
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

"Michael Fritz" wrote in message
...
"Sleepy" wrote in message
. uk:

Have you installed up-to-date drivers for your motherboard and soundcard
from the manufacturers rather than Microsofts drivers ?

Yes I did - at least I hope so. But I will do a last check...

did you run one of those driver cleaner apps to make sure none of your old
GeForce 2 TI drivers were lingering around?


  #5  
Old October 21st 04, 12:17 AM
Geoff
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Michael Fritz wrote:
"Sleepy" wrote in message
. uk:

Have you installed up-to-date drivers for your motherboard and
soundcard from the manufacturers rather than Microsofts drivers ?

Yes I did - at least I hope so. But I will do a last check...


what power supply do you have methinks you need a new/better one


  #6  
Old October 21st 04, 09:26 AM
Michael Fritz
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

"Geoff" wrote in message :

what power supply do you have methinks you need a new/better one

About 480W - I think this is enough power to get this card running.


--
cu,
Michael
  #7  
Old October 21st 04, 09:27 AM
Michael Fritz
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

"Matt" wrote in message :

did you run one of those driver cleaner apps to make sure none of your old
GeForce 2 TI drivers were lingering around?

I even did a new install of WinXPpro with SP2!


--
cu,
Michael
  #8  
Old October 21st 04, 09:28 AM
Michael Fritz
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

"Michael Fritz" wrote in message :

Meanwhile I removed the WindowsXP/SP2 installation and replaced it with a
XP/SP1 installation - but did not change anything. After the loading
sequence (the progress bar reaches almost the end) the game crashes
again...

--
cu,
Michael
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 07:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.