A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » General Hardware & Peripherals » General
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

A strange problem with my network. Need advice



 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old October 13th 04, 06:43 PM
E.D.
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default A strange problem with my network. Need advice

I have 3 computers coupled to a Linksys wireless router, that is coupled to
a braodband connection. All computers are XP and the IP numbers are through
DHCP.

Everything worked fine.
Then my little son got his hands on my laptop (coupled via a wireless card)
and suddenly that computer has no connection with the network or internet
anymore. I look at all the settings in the network card properties,
everything OK it seems, but ipconfig tells me there is no ip address
assigned to the card couse it cant find the DHCP server. ipconfig /release
/renew does not help.

OK I try the cabled network slot on my laptop. Same results.

I try the network setup wizard. That only adds a bridge connection but
doesn't help the situation.

Through another computer in my network I indeed see that the laptop is not
recognized.

In the network card properties of the laptop card I then set a static IP
address.

This works -for both the built in network adapter as well as the wireless
card- but the weird thing is that I now can make contact with the network
again, but not with the internet, eventhough i get the message that internet
is now connected.

The othetr computers on the network have no problems and can access the
network and the internet.

Anybody any idea what is going on? Am I missing something somewhere? What
can I do to fix it.
ED


 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
strange problem with audigy2 OJO General 7 October 14th 04 05:14 AM
Strange lock-up problem. ~misfit~ General 7 September 15th 04 01:08 AM
This problem has baffled everyone... Nick G General 46 May 22nd 04 04:01 AM
USB Wireless Network adapter problem Ciaran Mooney General 2 January 4th 04 04:55 PM
Advice on lockup problem grendel General 1 July 7th 03 05:39 AM


All times are GMT +1. The time now is 02:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.