A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Processors » Overclocking
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Geforce FX5700 ultra Core Clock Speed



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old February 24th 04, 11:06 PM
Aw
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Geforce FX5700 ultra Core Clock Speed

All the info I read about my vid card says it has a core clock speed of
475Mhz but RivaTuner is telling me I currently have a speed of 300Mhz. Is
the 475Mhz figure a maximum quoted or should it be a normal speed.
Could I be getting a reduced speed because Im at AGP 4x or could it be
because I have softQuadro'd it to a QuadroFX1100
Anyone got any idea on a reasonable overclock speed I want to be aiming for.
Thanks.
Aw


  #2  
Old February 24th 04, 11:35 PM
Sunbow
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

ypur agp setting won`t affect the core speed. It`s likely the quadro bios
makes it run slower. your o/c speed will depwnd on wether you replace the
stock hsf with better equipment. you could add a heatpipe if you have space
in the case for one, then you could really get high core and mem speeds.
"Aw" wrote in message
...
All the info I read about my vid card says it has a core clock speed of
475Mhz but RivaTuner is telling me I currently have a speed of 300Mhz.

Is
the 475Mhz figure a maximum quoted or should it be a normal speed.
Could I be getting a reduced speed because Im at AGP 4x or could it be
because I have softQuadro'd it to a QuadroFX1100
Anyone got any idea on a reasonable overclock speed I want to be aiming

for.
Thanks.
Aw




  #3  
Old February 25th 04, 06:52 PM
Aw
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Thanks for the info's
If you did not have riva tuner installed then would the card automatically
select the faster/slower clock speeds when required also with RT installed
will the card still auto select the correct core speed when necessary.
AW

"ginfest" wrote in message
news:58%[email protected]_s02...

"Sunbow" wrote in message
...
ypur agp setting won`t affect the core speed. It`s likely the quadro

bios
makes it run slower. your o/c speed will depwnd on wether you replace

the
stock hsf with better equipment. you could add a heatpipe if you have

space
in the case for one, then you could really get high core and mem speeds.
"Aw" wrote in message
...
All the info I read about my vid card says it has a core clock speed

of
475Mhz but RivaTuner is telling me I currently have a speed of

300Mhz.
Is
the 475Mhz figure a maximum quoted or should it be a normal speed.
Could I be getting a reduced speed because Im at AGP 4x or could it

be
because I have softQuadro'd it to a QuadroFX1100
Anyone got any idea on a reasonable overclock speed I want to be

aiming
for.
Thanks.
Aw



Your card has 2 speeds, 300 is the 2d speed, 475 is the 3d speed. The
5700, 5900 and 5950 run at 300 for 2d work, and only speed up to the

higher
speed when doing 3d-this keeps the fan(s) at low speed until needed.
In Rivatuner on the "Overclocking" tab look next to the "Enable

driver-level
hardware overclocking", there is a "drop-down" box, see if it is "says"
"standard 2d", click on the arrow and you should see "performance(3d) as a
second choice-select that and your 475 should show up.


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.593 / Virus Database: 376 - Release Date: 2/20/2004




  #4  
Old February 25th 04, 10:40 PM
ginfest
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default


"Aw" wrote in message
...
Thanks for the info's
If you did not have riva tuner installed then would the card automatically
select the faster/slower clock speeds when required also with RT installed
will the card still auto select the correct core speed when necessary.
AW

Yes it's automatic, in 2d it runs the lower speed, in 3d it runs the higher.


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.593 / Virus Database: 376 - Release Date: 2/20/2004


  #5  
Old February 26th 04, 08:31 PM
Aw
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Thanks ginfest, out of interest what sort of speeds would I be able to
(comfortably) overclock this card to 2D+3D, any idea ?
AW.

"ginfest" wrote in message
news:Cv9%[email protected]_s02...

"Aw" wrote in message
...
Thanks for the info's
If you did not have riva tuner installed then would the card

automatically
select the faster/slower clock speeds when required also with RT

installed
will the card still auto select the correct core speed when necessary.
AW

Yes it's automatic, in 2d it runs the lower speed, in 3d it runs the

higher.


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.593 / Virus Database: 376 - Release Date: 2/20/2004




  #6  
Old February 28th 04, 10:26 AM
ginfest
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default


"Aw" wrote in message
...
Thanks ginfest, out of interest what sort of speeds would I be able to
(comfortably) overclock this card to 2D+3D, any idea ?
AW.

In 2D there really isn't a need to oc, no sense heating up the card and
having the fans run full speed. In 3D I'm not sure on the 5700, I'm running
the 5900 which I've clocked to 475 core/950mem.
I should think that a quick Google search on "5700 overclocking" would give
a rough idea although all cards are different.
g'luck


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.596 / Virus Database: 379 - Release Date: 2/26/2004


 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
XP 3500 socket 939 high cpu temps? Don Burnette AMD x86-64 Processors 32 February 11th 05 10:33 AM
AMD Nomenclature? Adjacent AMD x86-64 Processors 18 November 20th 04 12:00 PM
Need help controlling clock speed in Mandrake 10.0 AMD64 (Cool & Quiet) General Schvantzkoph AMD x86-64 Processors 3 August 15th 04 06:21 PM
GeForce 6800 Ultra (256 Mb) F.O.R. General 1 August 7th 04 02:20 AM
Synchronized graphics core and memory speed? [email protected] Overclocking 1 December 17th 03 07:22 PM


All times are GMT +1. The time now is 06:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.