A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Nvidia Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Is my monitor dying?



 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old September 30th 04, 07:42 AM
Dratam
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Is my monitor dying?

I think my monitor is going bad, but would appreciate if anyone could back
up my conclusion.

I noticed strange lines running across my screen horizontally. It was as if
the screen wasn't refreshing propperly, and what was left of the old screen
could be seen on the top half and the new screen on the bottom half of the
monitor for a split second, if you catch my meaning. It is especially
noticable on white backgrounds, such as flickering in the sky in a game or
even moving white windows around on the desktop. Basically, things don't
line up correctly for a moment hear or there, as if the new picture wasn't
drawn right for a segment across the screen.

I at first thought this may be the GeForce FX 5900 flicker issue I read
about when I googled it, but subsequent testing has proven this false. I
have hooked up my girlfriends laptop to my own monitor and have the same
issue, so it is not my card or my computer, but seems to be the monitor. I
have also tried moving cables around and switching cards slots to see if
this affected anything, as well as changing refresh rates. If anything,
increasing the refresh rate only makes it worse.

Is this an unfixable monitor issue, spelling out the demise of my $150
envision monitor that is a year and a half old? I have moved it around a
lot, and wouldn't be suprised if something could have been damaged. Is
anyone familiar with the error I describe and the cause of it? I would
appreciate any feedback.

Specs:

evisions 19" CRT: EN-985e
Geforce FX 5900 (non ultra)

I can provide other descriptions and details if needed.

Thanks all,
Tom


 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.