A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Motherboards » Abit Motherboards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

IC7-G Serillel problem



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old November 10th 03, 11:06 PM
RESloan
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default IC7-G Serillel problem

Having a problem with xp crashing when using the SATA adaptor on an ATA100
IDE drive. Shortly after getting the desktop I get a blue screen with error
message that ntfs.sys tried to write to read-only memory. I dont have any
SATA drives yet, but until then I wanted to use my WD120 on the on-chip sata
and my optical drives on the IDE channels. The drive is detecting as
channel 3 master and the enabled sata is set to auto or enhanced mode. The
drive is jumpered as master and the adaptor is plugged into sata 1. Any
help appreciated. BTW, the system works fine with the ide drive used on an
ide channel.
Rsloan




-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 100,000 Newsgroups - 19 Different Servers! =-----
  #2  
Old December 12th 03, 04:28 AM
leia176
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

I have tried to use that adapter (supplied with the it7 max2 ver 2) on both
an IT-7 max 2 ver2 and an IC-7 G. On the 1st board the computer would never
even boot. I can't remembe r the error now. On the IC-7 it just would not
recognize the hd no matter what the setting. The hard drive worked on a
regular IDE cable. I ended up buying SATA drives and problem solved in both
cases.


"RESloan" wrote in message
...
Having a problem with xp crashing when using the SATA adaptor on an ATA100
IDE drive. Shortly after getting the desktop I get a blue screen with

error
message that ntfs.sys tried to write to read-only memory. I dont have any
SATA drives yet, but until then I wanted to use my WD120 on the on-chip

sata
and my optical drives on the IDE channels. The drive is detecting as
channel 3 master and the enabled sata is set to auto or enhanced mode.

The
drive is jumpered as master and the adaptor is plugged into sata 1. Any
help appreciated. BTW, the system works fine with the ide drive used on

an
ide channel.
Rsloan




-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 100,000 Newsgroups - 19 Different Servers! =-----



 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help needed with unidentified problem ^MisterJingo^ General 3 November 23rd 04 06:45 AM
Mouse Problem Jeff Homebuilt PC's 0 October 1st 04 06:44 AM
help with possible video card problem diagnostic mark497 Homebuilt PC's 1 September 16th 04 09:59 AM
Boot Problem with Win2000 AMD 2500 XP - A-Bit KD7A system TMgo Homebuilt PC's 2 August 17th 04 10:03 AM
Freezing, lock up, unresponsive problem. James General 5 September 5th 03 02:54 PM


All times are GMT +1. The time now is 04:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.