A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Nvidia Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

mode change/monitor "degauss" effect after installing nvidia drivers



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old December 11th 03, 07:37 PM
CheshireCat
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default mode change/monitor "degauss" effect after installing nvidia drivers

Ive just installed the same nvidia gforce download file on 2 different pcs
after complete pc rebuilds.
One is running a gforce3 on XP, the other a gforce 4 ti600
Whenever I right click on the tray icon, or attempt to change a setting in
the video properties window, the monitor appears to attmept to change video
mode or degauss (sorry, Ive no idea how you spell that word) the monitor. A
definate click is heard in the monitor.
I never had this problem before installing this software, and their site is
the only source for my drivers.
Has anyone else had the problem?


  #2  
Old December 11th 03, 09:42 PM
B
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

You say you have 2 systems. Are both monitors affected and if so are they
both the same model and make? Other than the video cards are the internal
components identical?

regards

B
"CheshireCat" wrote in message
...
Ive just installed the same nvidia gforce download file on 2 different pcs
after complete pc rebuilds.
One is running a gforce3 on XP, the other a gforce 4 ti600
Whenever I right click on the tray icon, or attempt to change a setting in
the video properties window, the monitor appears to attmept to change

video
mode or degauss (sorry, Ive no idea how you spell that word) the monitor.

A
definate click is heard in the monitor.
I never had this problem before installing this software, and their site

is
the only source for my drivers.
Has anyone else had the problem?




  #3  
Old December 12th 03, 12:25 AM
DaveW
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

With your particular older video cards, I hope you're using something like
the 45.23 driver.

--
DaveW



"CheshireCat" wrote in message
...
Ive just installed the same nvidia gforce download file on 2 different pcs
after complete pc rebuilds.
One is running a gforce3 on XP, the other a gforce 4 ti600
Whenever I right click on the tray icon, or attempt to change a setting in
the video properties window, the monitor appears to attmept to change

video
mode or degauss (sorry, Ive no idea how you spell that word) the monitor.

A
definate click is heard in the monitor.
I never had this problem before installing this software, and their site

is
the only source for my drivers.
Has anyone else had the problem?




  #4  
Old December 12th 03, 11:48 AM
CheshireCat
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default


"DaveW" wrote in message
news:[email protected]_s52...
With your particular older video cards, I hope you're using something like
the 45.23 driver.


Would you recommend avoiding later drivers than these?


  #5  
Old December 12th 03, 02:34 PM
Egil Solberg
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default


"CheshireCat" wrote in message
...
Ive just installed the same nvidia gforce download file on 2 different pcs
after complete pc rebuilds.
One is running a gforce3 on XP, the other a gforce 4 ti600
Whenever I right click on the tray icon, or attempt to change a setting in
the video properties window, the monitor appears to attmept to change

video
mode or degauss (sorry, Ive no idea how you spell that word) the monitor.

A
definate click is heard in the monitor.
I never had this problem before installing this software, and their site

is
the only source for my drivers.
Has anyone else had the problem?


Experienced that with my Ti4200 as well with 53.03. Very annoying behaviour.
Went back and will be staying with 45.23 as 3dMark dropped from 9600 to
8900.


 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No dma sw mode support for cd writer ggroups2 Asus Motherboards 1 September 4th 04 01:53 AM
my new mobo o/c's great rockerrock Overclocking AMD Processors 9 June 30th 04 08:17 PM
Protected vs Real esara Homebuilt PC's 1 May 1st 04 06:00 AM
p4c800-e deluxe bios setting - enhanced or compatible IDE operate mode ? Michael Dancygier Asus Motherboards 0 January 21st 04 09:08 PM
ATI AIW Radeon :: Tv out mode weirdness when rebooting tomatohead Ati Videocards 2 September 30th 03 04:04 PM


All times are GMT +1. The time now is 10:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.