A computer components & hardware forum. HardwareBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » HardwareBanter forum » Video Cards » Nvidia Videocards
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Problems with GeForceFX 5900 Ultra 256MB



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old July 14th 03, 08:20 AM
Ron Merts
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Problems with GeForceFX 5900 Ultra 256MB

Since everything works after the graphical interface is initialized your
monitor may not be adjusted properly for whatever mode the card is in, thus
your text is badly misplaced around the screen (mostly Right/Left).

Ron

"Vincent Poy" wrote in message
.154...
Greetings:

On my system on a ABIT BE6IIv2.0 Pentium III 1Ghz 133FSB Motherboard using
the Intel 440BX chipset and my display being a SGI (Silicon Graphics Inc)
17.3" 1600x1024 16:10 60hz LCD display via DVI. I had no issues with a

PNY
Verto GeForce3 Ti500 64MB. However, with the BFG Technologies Asylum
GeForceFX 5900 Ultra 256MB, what appears to happens is that everything

from
the BIOS Power on self testing, bios setup, and DOS would have the text
flickering and blury with streaks between the characters as well as on the
Award BIOS main screen where the Energy Star logo is, part of the yellow

on
the right side is on the left side of the screen. The screen is running

at
1600x1024 at 63.36Hz. The problem seems to occur with everything before
the Windows XP logo since everything after that is fine. I'm not sure

what
the AGP version on the Intel 440BX chipset is but the GeForce3 Ti500
requires a AGP 2.0 port and I did have some issues initially which was
fixed with a newer version of Nvidia firmware for the video card. Any

help
would be greatly appreciated.

Cheers,
Vince



  #2  
Old July 15th 03, 01:48 PM
Vincent Poy
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

I doubt that's the reason. The BIOS could be the issue too. It's a LCD
display so it has to run at native resolution unless the card is sending
out the wrong frequency...

Cheers,
Vince



"Ron Merts" wrote in
news
Since everything works after the graphical interface is initialized
your monitor may not be adjusted properly for whatever mode the card
is in, thus your text is badly misplaced around the screen (mostly
Right/Left).

Ron

"Vincent Poy" wrote in message
.154...
Greetings:

On my system on a ABIT BE6IIv2.0 Pentium III 1Ghz 133FSB Motherboard
using the Intel 440BX chipset and my display being a SGI (Silicon
Graphics Inc) 17.3" 1600x1024 16:10 60hz LCD display via DVI. I had
no issues with a

PNY
Verto GeForce3 Ti500 64MB. However, with the BFG Technologies Asylum
GeForceFX 5900 Ultra 256MB, what appears to happens is that
everything

from
the BIOS Power on self testing, bios setup, and DOS would have the
text flickering and blury with streaks between the characters as well
as on the Award BIOS main screen where the Energy Star logo is, part
of the yellow

on
the right side is on the left side of the screen. The screen is
running

at
1600x1024 at 63.36Hz. The problem seems to occur with everything
before the Windows XP logo since everything after that is fine. I'm
not sure

what
the AGP version on the Intel 440BX chipset is but the GeForce3 Ti500
requires a AGP 2.0 port and I did have some issues initially which
was fixed with a newer version of Nvidia firmware for the video card.
Any

help
would be greatly appreciated.

Cheers,
Vince





 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Potential fix for DVI problems with Samsung 191T's V Green Ati Videocards 0 July 26th 04 06:49 AM
XFX GeForce FX 5900 Video Card, 256MB wired and confused Ati Videocards 1 April 17th 04 07:40 PM
Leadtek Geforce 5 5900 Ultra TDH - High pitch noise ! Richard General 0 July 30th 03 02:07 PM
ASUS P4C800-E Deluxe + Nvidia GeForceFX 5900 Ultra + Creative Labs SoundBlaster Audigy 2 Platinum eX + Adaptec AHA2940UW UltraWide SCSI Controller Vincent Poy Asus Motherboards 1 July 15th 03 07:45 AM
nVidia GeForceFX 5900 Ultra 256MB Shootout SST Ati Videocards 0 July 4th 03 07:46 AM


All times are GMT +1. The time now is 02:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 HardwareBanter.
The comments are property of their posters.