HardwareBanter

HardwareBanter (http://www.hardwarebanter.com/index.php)
-   Nvidia Videocards (http://www.hardwarebanter.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Boot Windows 2000, the Blue screen of death and nVidia ? (http://www.hardwarebanter.com/showthread.php?t=51682)

Filippos November 4th 03 10:49 AM

Boot Windows 2000, the Blue screen of death and nVidia ?
 
I recently bought a nVidia VGA card ( MX440 - AGP8X ) and replaced my
old one (MX440 64MB), under XP everything was ok, but under W2K the
problem is HUGE.
I can't boot.
The BLUE SCREEN of death says :
STOP:c000026c ...
.... nv4_mini.sys caused error
Error Status: 0xc0000221
If I disable VGA from SafeMode and enable it again ok, but I can't do
this all the time.
I tried the latest drivers from nVIDIA : Oct 6, 2003 and from Sparkle
: Jul 2003
and nearly all the older ones from Jul 7, 2002
also I installed latest VIA4in1 or whatever.
H/W ----------
BIOS Award v6.00PG
M/B P4VXAD 1.0 v1.2A 1/17/2002
VGA Sparkle nVIDIA GeForce 4 MX440 with AGP-8X ( 4.18.20.22.V6A )
S/W ----------
Windows 2000 PRO with SP4
Drivers VGA 6/10/2003 6.14.10.5216

B November 4th 03 06:35 PM

Uninstall the drivers once again and reinstall the latest motherboard
chipset drivers. Restart the PC. Load the latest drivers for the video card
from the manufacturer. Restart the PC again. See if all is well. If it is
still not well ensure the card is well seated, and if necessary reseat it
again. Ensure your power supply has sufficient wattage. Should this still
continue to give you the problem then reinstall your Windows 2000 with the
repair option.

regards

B
"Filippos" wrote in message
om...
I recently bought a nVidia VGA card ( MX440 - AGP8X ) and replaced my
old one (MX440 64MB), under XP everything was ok, but under W2K the
problem is HUGE.
I can't boot.
The BLUE SCREEN of death says :
STOP:c000026c ...
... nv4_mini.sys caused error
Error Status: 0xc0000221
If I disable VGA from SafeMode and enable it again ok, but I can't do
this all the time.
I tried the latest drivers from nVIDIA : Oct 6, 2003 and from Sparkle
: Jul 2003
and nearly all the older ones from Jul 7, 2002
also I installed latest VIA4in1 or whatever.
H/W ----------
BIOS Award v6.00PG
M/B P4VXAD 1.0 v1.2A 1/17/2002
VGA Sparkle nVIDIA GeForce 4 MX440 with AGP-8X ( 4.18.20.22.V6A )
S/W ----------
Windows 2000 PRO with SP4
Drivers VGA 6/10/2003 6.14.10.5216




Filippos November 6th 03 03:22 PM

Dear B,

Installing and unistalling drivers is my only and true job.
But I done it once more and nothing happened.

Remember that on XP PRO everything works fine.

I'm sure that Win2000 SP4 can't rellocate memory at startup or
nVidia's driver has bugs, so that is the problem. I have too many
programs installed on my pc so installation is the last that I 'll do.
Previous installations on Win2000 SP1 worked well, but when upgrated
to SP3 or SP4 had problems - uninstalling SP3 or SP4 worked well
again.

Thank you for your time.

Filippos.

Filippos November 6th 03 03:23 PM

Dear B,

Installing and unistalling drivers is my only and true job.
But I done it once more and nothing happened.

Remember that on XP PRO everything works fine.

I'm sure that Win2000 SP4 can't rellocate memory at startup or
nVidia's driver has bugs, so that is the problem. I have too many
programs installed on my pc so installation is the last that I 'll do.
Previous installations on Win2000 SP1 worked well, but when upgrated
to SP3 or SP4 had problems - uninstalling SP3 or SP4 worked well
again.

Thank you for your time.

Filippos.


All times are GMT +1. The time now is 08:15 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
HardwareBanter.com