HardwareBanter

HardwareBanter (http://www.hardwarebanter.com/index.php)
-   Nvidia Videocards (http://www.hardwarebanter.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   RF Remote Won't Work (http://www.hardwarebanter.com/showthread.php?t=144347)

Stuart Culp January 25th 07 12:07 AM

RF Remote Won't Work
 
My OS is Windows XP Home, SP 2. The mother board is: ASUSTeK Computer Inc.
A8V Rev 1.xx, Bus Clock: 200 megahertz, BIOS: American Megatrends Inc. 0226
03/15/2006. The processor is a 2233 megahertz AMD Pentium 4. The video card
is a NVIDIA GeForce FX 5700.

My usb rf receiver (and the remote controller) has never operated. All the
other aspects of the card seem to work fine. If I go to Control Panel and
select the remote control and check the box and then select "apply" it comes
back with the message that the control doesn't activate. I have reloaded the
software several times with the same result. Recently my computer was in the
shop for another reason and the technician loaded all the latest drivers.
Then the TV wouldn't work at all. So we deleted them and reinstalled from
the original disks. The TV and everything else works OK as before but the RF
remote (and the remote control) still do not work.

Nvidia customer support said: "Try the following command from the run prompt
in your start menu: type in "c:\windows\system32\nvarem.exe" and hit Enter".
Using Explorer, I first went looking for nvarem.exe. It wasn't there. Then I
did a windows search and came up with nothing. I searched the installation
disks and came up with nothing, also, but the missing file could be buried
in the installation files somewhere. I then did a Google search for the
file, and did indeed learn that it apparently is associated with Nvidia.

Customer service then replied: "That file should be there, because it is
what makes the receiver function properly. It seems that there may be some
corruption in your latest install attempts. You may want to try looking
online for a removal tool that you can completely remove all of the Nvida
software and do another reinstall." My attempts to "Try looking online" didn't
result in anything. If customer service thinks that sort of thing is
necessary, they should provide something.

At that point, I Disabled anti virus

Insert Disk #2 (Step 12)

Connected the RF receiver. The computer did a musical tone.

Clicked "Continue" on the menu. Nothing happened. The software wouldn't
load.

I assumed that nothing happened because the software was already installed
(although possibly corrupted). So I went to Control Panel--Add/Remove
Programs and removed the remote control software. Then rebooted.

Disabled anti virus

Inserted Disk #2 (Step 12)

Connected the RF receiver. The computer did a musical tone.

Clicked "Continue" on the menu. Nothing happened again. The software still
wouldn't load.

Customer service no longer responds to my thread.

The remote software is now gone, but the TV and apparently everything except
the remote still works OK.

This really isn't a big deal, because I would rarely use the remote. It's
just that once in a while I get a bug to fix things that don't work, or at
least try to find out why.

Can anyone help me?

Stuart Culp




All times are GMT +1. The time now is 09:20 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
HardwareBanter.com